Despre cozile la benzinării şi isteria generată de creşterea preţului benzinei

By | March 10, 2022

Surpriză! Preţul benzinei nu a crescut la 12 lei astăzi. Este 7.9 lei la benzinăria Petrom la care alimentam eu de obicei. Nu am absolut niciun dubiu că isteria de ieri a fost o manipulare ca la carte.

Dar de ce?! Cine ar vrea să manipuleze? Ce avantaj ar avea?!

E simplu. Ia gândiţi-vă. Occidentul pune presiune pe ruşi prin sancţiuni şi restricţii, deci poporul rus simte cel mai nasol efectele războiului lui Putin.

Pe lângă creşterea preţului la gaze, ce ar mai putea să facă ruşii la schimb, ca să facă şi cetăţenii din UE să sufere de pe urma războiului? Păi să-i facă să simtă şi ei nişte nasoale. Aşa că o mică panică şi o manipulare cu privire la preţul carburantului ar pune presiune şi pe cetăţenii europeni. Cetăţeni care în schimb ar putea să ceară guvernului lor să încheie mai repede războiul şi poate să accepte o parte din cererile lui Putin. Că e nasol, cresc preţurile la gaze, cresc preţurile la bezină, cresc preţurile la alimente … Totuşi, libertate ca libertate, Slava Ukraini, dar trebuie să mâncăm şi noi, nu? Pe scurt, ruşii vor să destabilizeze. Pentru că de pe urma instabilităţii nu au decât de câştigat.

Şi guvernanţii noştri au demonstrat încă o dată că sunt inapţi şi depăşiţi de situaţie. Au venit cu mesajul: “Avem rezerve destule de combustibil”, în condiţiile în care oamenii nu de rezerve se temeau, ci de creşterea preţurilor. Mesajul ar fi trebuit să fie: “Staţi liniştiţi, benzina nu va creşte mâine la 12 lei!”.

Deja Georgică Simion jubilează pe Facebook. “V-au crescut preţurile la benzină, acum veniţi la protest?!”

Eu nu mai cred în coincidenţe de mult. Poate vi se pare un pic deplasat ce povestesc aici. Dar sunt multe manevre înlănţuite aici, dar nu uitaţi că ruşii sunt foarte buni la şah, deci le place să gândească cu multe mişcări înainte. Aceeaşi panică s-a întâmplat şi în Bulgaria în urmă cu o săptămână. Sună cunoscută ştirea asta?

Mai ţineţi minte când râdeam de americani, că au făcut cozi la benzinării şi au pus benzină în pungi de plastic? Ei bine, iată că acum au sărit şi românii cu damigeana. Nu suntem cu nimic mai inteligenţi decât ei.

Mai ţineţi minte când toţi se jurau că nu mai alimentează de la Lukoil, că e companie rusească? Ei bine, ieri au fost cozi şi la Lukoil, că aveau preţuri mai mici. Cam asta e diferenţa dintre ce declarăm că vom face şi ce facem cu adevărat.

Ce nu înţeleg eu este mentalitatea oamenilor care s-au înghesuit ieri la staţie. Ok, faci plinul. Vii şi cu o damigeană pe care o umpli cu motorină. Felicitări! Ai învins!!!

Şi apoi ce faci? Cât tragi de motorina aia? Ce faci? Nu mai mergi cu maşina? O ţii doar pentru urgenţe? Care este planul pe termen lung aici?

În fine, cam aşa văd eu lucrurile. Orice panică produce instabilitate. Orice instabilitate creează un avantaj pentru cei care vor să profite de pe urma ei.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Despre cozile la benzinării şi isteria generată de creşterea preţului benzinei

    1. Ciprian

      Am ratat paragraful ala despre Bulgaria din articol, sorry…

  1. vlad

    Eu cred ca Lokoil a pierdut clienti. Nu pe toti.
    Ieri am vazut la petrom 7.99 si lokoil 7.4X , diferenta majora. Iar pe vremuri petrom erau cei mai ieftini. Si cred ca s-a inversat pentru ca lokoil sa limiteze pierderea numarului de clienti.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nici măcar nu trebuie să ne dea. Trebuie doar să arunce zvonul că ar fi în Ungaria cu 2 lei. Toţi românii vor fi în Ungaria la cozi, iar ruşii vor intra nestingheriţi în ţară cu tancurile.

  2. CatalinR

    te-ai uitat de curiozitate cat costa benzina in vest? franta sau anglia de exemplu.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: