Cum a fost la #Defcamp6

By | November 23, 2015

Defcamp este cea mai mare conferință de cyber-security din România, am mai explicat ce se întâmplă acolo. Am trecut și eu prin zonă doar joi la primele ore. Când am ajuns eu pe scenă erau doar discuții la nivel teoretic. Am reținut două lucruri interesante.

În primul rând că se întâmplă o chestie amuzantă cu acești experți în securitate. Nimeni, niciun producător nu vrea să le dea acces să testeze mai în detaliu în produs. Însă de îndată ce acel produs a fost compromis de vreun hacker cu intenții necurate, imediat se apelează la ajutorul lor, ca în exemplul cu Jeep.

Apoi, a mai fost o chestie care mi-a atras atenția. Cred că cei de la BitDefender au spus la un moment dat despre Kevin Ashton, cel care a puz bazele termenului Internet of Things, că a denumit Kickstarter “The platform for bad ideas.”. De ce? Pentru că acolo se finanțează pe bandă rulantă proiecte IoT. Şi din câte am înțeles, încă nu există niciun standard de securitate pentru acest concept.

Mi-ar fi plăcut să mai stau. Am înțeles că după ce am plecat s-au spart bancomate, s-au hăcuit routere, telefoane etc. Din păcate Defcamp s-a suprapus cu Black Friday anul acesta, și eu trebuia să dorm. Poate la anul 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Cum a fost la #Defcamp6

Spune-ți și tu părerea: