Voi cum faceți când bradul trebuie să se ducă înapoi la casa lui?

By | January 13, 2024

A sosit acel moment al anului (nou) în care trebuie să desfacem* bradul.

*Bine, dacă întreabă cineva, bradul a obosit, așa că noi trebuie să-l îmbrățișăm, să-i mulțumim că a stat cu noi și să-l lăsăm să se întoarcă înapoi la casa lui.

Problema este că în fiecare an îl ținem multicel și atunci când ajungem să-l dăm afară cad ace și dacă strănuți pe lângă el. A doua problemă ar fi faptul că stăm la etajul 3.

În diferiți ani am încercat tehnici diferite. În câțiva ani am luat foarfeca pentru crengi de la părinții lui Alice și l-am arhivat în două sacoșe de rafie + un băț. Doar că durează extreeeem de mult.

În alt an l-am aruncat de la etaj, dar mi s-a părut riscant. Adică îl putem arunca pe balconul din față, dar acolo sunt diverși alți pomi în grădina de jos și există riscul să se agațe în vreunul din ei și să rămână suspendat. Plus că face zgomot și aș atrage astfel atenția tuturor celor din bloc. Ar mai fi varianta să-l aruncăm printr-un spațiu comun de pe casa scării, dar geamul de acolo este exact deasupra intrării din spatele blocului și mă tem să nu iasă cineva din bloc chiar atunci și să-i aranjez coafura cu un brad. Per total nu mă încântă această idee. Am făcut-o o dată, dar mi se pare riscantă și n-aș mai repeta-o.

Singura variantă rămasă este cea convențională. Adică să-l iau pe umăr ca la wrestling și să cobor 3 etaje cu el. Aici dezavantajul este că voi lăsa ace pe tot drumul meu ca în Hansel și Gretel, iar apoi va trebui să vin cu măturica și fărașul, să fac curat pe toată casa scării. Iar ușa din spatele blocului e îngustă rău. După ce îl înfig prin acea ușă, rămân cu juma’ de brad și un morman de ace pe jos.

Deci voi cum faceți?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Voi cum faceți când bradul trebuie să se ducă înapoi la casa lui?

  1. Alex

    Noi am avut un brad artficial dar și în acest caz îi cam cad “frunzele”, și la montare și la demontare… Anul viitor luăm un brad natural, indiferent dacă îi cad sau nu acele.

    Reply
  2. Mihai

    Anul trecut când am stat la bloc și am avut și brad natural am scuturat bradul să ii cadă toate acele sensibile și după l-am cărat pe scară. Avantajul la mine a fost că în spate sunt două uși de termopan și le-am deschis pe ambele, altfel probabil mai lăsăm o grămadă de ace și la ușă.

    Reply
  3. hoinaru

    Am luat anul trecut un fierăstrău pendular de la Bosch. Cred că am prins o ofertă de Black Friday. A devenit o plăcere să scot bradul din casă. Tai imediat crengile, rămân cu un băţ şi mătur doar în sufragerie, nu în tot blocul.

    Reply
  4. Marius

    Eu ii leg cumva crengile cu sfoara. Si ii pun un sac din ala cat mai mare in partea de jos, unul in partea de sus. Desigur, se face ceva mizerie, dar fiind in casa fac curat in linistea mea, nu trebuie sa ma stie toti vecinii. Pe traseul … din casa – lift – parter – spatele blocului nu a fost necesar sa fac curatie. S-au pierdut doar 2-3 ace pe traseu 🙂

    Reply
  5. Cosmin

    Am scăpat ieftin, stau la curte ????. L-am scos din living direct în curte, dus în grădină, înfipt în pământ și stă acolo până se usucă, apoi tocat.

    Reply
  6. nwradu

    Îl car așa pietrificat cu liftul sau pe scări, depinde de mărime, și îl duc la niște tomberoane din zonă. Apoi dau cu mătura prin bloc, da.

    Reply
  7. George

    Tot la etajul 3, la un bloc distanta: am incercat toate variantele, cea mai eficienta si curata ramane sa il arunc pe balcon sau din bucatarie, dar trebuie sa verific foarte bine ca nu e nimeni prin zona. Din fericire, nu e nici o intrare pe acolo. Anul viitor insa m-am decis sa ramanem pe varianta bradului artificial. E mult mai facil, nu ma mai chinui cu transportul si elimin riscul sa aduc o armata de paianjeni si alte insecte in casa.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: