M-a prins controlorul în STB și m-a controlat digital!

By | January 12, 2024

De când au făcut benzi unice pentru autobuz pe Dorobanți și pe Aviatorilor, a început să-mi placă să merg cu autobuzul. Iau 301, care mă lasă fix lângă casă, este mai mereu liber și are acum un program predictibil. Înainte venea la 15-25 minute, acum vine pe la 5-10 minute.

În fine, într-o seară m-am urcat în autobuz, am plătit cu telefonul prin NFC, mi-am pus căștile, am dat play și m-am deconectat complet de ce se întâmplă în autobuz.

N-au trecut nici două minute, când a venit la mine o doamnă controlor care mi-a arătat legitimația și m-a rugat să îi arăt (era să zic biletul) dacă am validat. Așa că am deblocat telefonul și am căutat printre notificări, să-i arăt notificarea de la Google Wallet. Notificarea aceea însă putea fi de alaltă-ieri. Chiar eram curios cum ar putea să verifice dacă într-adevăr am plătit acea cursă. Bănuiala mea mea era că o să zică: “da, da, bine”, maxim o să se uite un pic la notificare și nu o să se mai obosească să facă verificări adiționale.

Not so fast!

Doamna controlor a scos un telefon, a intrat repede într-o aplicație și m-a rugat să ating telefonul ei de acel telefon. Moment în care pe pe display-ul telefonului doamnei a apărut un text verde, care bănuiesc eu că zicea: “Ăsta a scăpat!”

În concluzie, iată că se poate verifica și cine a plătit cu cardul în STB. Dacă pare că povestesc despre invenția roții, sorry, nu prea am mai circulat cu STB în ultimul timp. Iar cu un controlor nu m-am mai întâlnit de când eram în facultate.

Altfel, două observații:

  • Controlorii nu mai au acea uniformă albastră pe care scria mare CONTROLOR, să se vadă și de pe ISS.
  • E plăcut să plătești pentru un serviciu care funcționează. Sau care măcar este decent.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “M-a prins controlorul în STB și m-a controlat digital!

  1. Btz

    Pe mine m-au verificat pe tramvaiul 1. Eu plătesc prin sms – de 2 ori pe săptămână nu e pagubă mare. Dar merită, cum zici și tu sa primesti ceva care chiar funcționează (în cazul meu fac 10-12 minute de la Muncii la Perla). În schimb controlorii l-au dat jos pe unul care zicea că plătise cu cardul dar care la verificare picase testul. Curios era ca au încercat vreo doi călători ca să îi ia apărarea dar s-au liniștit repede. Nu știu dacă a fost amendat și mai ales cum se poate face acest lucru o dată ce coboară din mijlocul de transport.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: