Apariția platformelor de streaming a lungit inutil filmele

By | January 14, 2024

Ați observat că în ultimul timp apar tot mai multe filme lungi? Cam odată cu apariția platformelor de streaming?

Poate vă întrebați care este legătura dintre platformele de streaming și lungimea filmelor. Răspunsul este simplu. Platformele de streaming măsoară cât de mult stă utilizatorul în aplicație drept indicator de performanță. Acesta este și motivul pentru care în ultimul timp se produc mai multe seriale decât filme bune.

Dacă utilizatorul stă mult —> înseamnă că platforma merge bine. Dacă filmul e lung —> utilizatorul stă mult în aplicație —> succes. Cel puțin aceasta-i teoria mea.

Doar că din punctul meu de vedere asta duce la filme anormal de lungi. Cred că dacă aș avea un leu de fiecare dată când mi-a zis Alice la finalul filmului că a fost “muuuult prea lung”, aș fi bogat. Și are dreptate. Este o diferență între a crea context pentru anumite acțiuni de pe parcursul filmului și a băga scene la întâmplare doar ca să dea bine în Excel. Unele filme încep cu acțiune ce nu are nicio continuitate pe parcursul filmului. Efectiv scene aruncate la întâmplare fără să fie explicate și fără să contribuie cu nimic la firul narativ. Dacă vă uitați la un film de la Marvel specific ca să vedeți ce scene au fost “utile” și care din ele nu au contribuit la firul narativ devine chiar frustrant.

Problema, cel puțin pentru noi, este că un film mai lung este un commitment mai mare. Și așa nu avem prea mult timp de pierdut, dar să pierdem timpul cu un film care se dovedește a fi prost este o daună și mai mare.

S-a făcut anul de când nu ne îndurăm să dăm play la Avatar: The Way Of Water. Pur și simplu n-avem niciodată timp. Ajungem în fața TV-ului pe la 21:30 și un film de 3 ore ar însemna să ne ridicăm de acolo pe la 00:30 și să ajungem în pat la ora 01:00. Inacceptabil pentru stilul nostru de viață de pensionari 😛

Culmea este însă că cred că pe parcursul anului am pierdut multe jumătăți de ore căutând filme scurte pentru ca în final tot 2h30 să ne ia să ne uităm la un film 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Apariția platformelor de streaming a lungit inutil filmele

  1. Dragos

    Ha ha! Fix asa suntem si noi cu Avatar, Oppenheimer si ce a mai iesit prea lung anul asta
    Mai bine un standup la care putem sa punem oricand pauza sau mini-serie de 6-8 episoade la maxim 50min pe episod. Apropo sa vezi Secret City. Cred ca o sa-ti placa. Are doar doua sezoane

    Reply
  2. nwradu

    Cred că platformele măsoară mai degrabă câte materiale urmărești și cât de des, nu timpul efectiv, dar pe un singur film.

    La cinema există presiunea de a avea filme de 2 ore pentru că cinematograful vrea mai multe proiecții într-o singură zi, ca să facă mai mulți bani. Pe streaming asta nu mai contează și atunci cred că sunt mai relaxați cu montajul și scenele în plus (care există și la filmele de cinema, dar de obicei se pun doar pe blu ray extended version).

    Reply
  3. recomadnarea zilei

    eu l-am vazut pana la jumate cam asa, am adormit :)) de o saptamana tot zic sa ma pun la el si pana la urma cred ca o sa ma uit de la inceput intr-o zi libera

    Reply

Spune-ți și tu părerea: