Dacia Spring este conceptul pentru prima mașină electrică de la Dacia

By | March 3, 2020

Dacia Spring este numele conceptului care prefațează prima mașină electrică produsă de Dacia și cea mai accesibilă mașină electrică din Europa.

Dacia Spring va avea 4 locuri și 5 uși, un aspect de CUV, cu gardă la sol destul de înaltă și cu destul de multe artificii de design care să întărească ideea de mașină de nădejde. Probabil cel mai evident element în acest sens este acel scut care se prelungește până sus pe grila frontală. Bănuiesc că și bandourile laterale o vor proteja destul de mult împotriva zgârieturilor.

dacia spring electrica

 

Îmi place designul, iar farurile integrale din led mi se pare că se potrivesc la fix acolo. Per total, mă bucur că Dacia a ales să se ducă spre un design mai agresiv/serios decât spre un aspect de jucărie. Așa cum spuneam, mașina se bazează pe modelul Renault Kwid / K-ZE.

dacia spring mașina electrică

Dacia promite autonomie de 200 km în standardul WLTP și spune că mașina se va lansa în 2021. În privința prețului, comunicatul de la Dacia nu spune decât că va fi “cel mai accesibil preț din Europa”.

Pe lângă preț, mai rămâne însă o variabilă din punctul meu de vedere. Sunt curios cât de multe stele va obține la testele de siguranță.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Dacia Spring este conceptul pentru prima mașină electrică de la Dacia

  1. rivi

    dacă ar fi prezentat și ei o mașină, nu niște schițe, ar fi fost minunat.

    Reply
    1. Revo Post author

      Dacă lansarea e anul viitor, nu cred că într-un an au timp să facă schimbări majore. Totuși, sunt două mari variabile: siguranță și capacitatea motorului electric. Asta pe lângă preț, evident.

Spune-ți și tu părerea: