Dacoserv sau Meridian ?

By | January 5, 2013

De cand am devenit posesor de tehnologie frantuzeasca (faimosul Renault Megane 1.6 16v), am inceput sa fac cunostinta si cu service-ul. Sa zicem doar ca nu degeaba francezii sunt singura natie din lume care foloseste “sourie” si “ordinateur”. Prefer sa ma frece cineva cu zapada decat sa mai pun mana pe ceva electronic facut de francezi.

Ieri am suit-o pe Megane Fox pe elevator la Meridian. Au o promotie cu verificare gratuita pe elevator ptr. orice marca, profitati. In timp ce o pipaia, mecaniul ma intreaba:

-Ati mai dus-o si in alt service ?
-Da.
-Care?
-Pai … Dacoserv.
– Si cum vi s-a parut ?
– Cam scump…
-De ce ? Ce i-ati facut acolo ?
– Kit distrubutie, schimb ulei, filtre, d-astea
– Si cat v-a costat ?
– 1700 de lei
– … Pai nu e scump domne. La noi schimbul de distributie e cam 2800.

Asadar, daca va intereseaza ce este mai ieftin dintre Dacoserv si Meridian, prima varianta este cea corecta. Calitativ nu stiu. La 5000km dupa ce am schimbat distributia mi s-a rupt cureaua de la alternator. Unii zic ca trebuia sa ma atentioneze ca trebuie si asta schimbata cand am facut distributia, altii zic ca nu.

renault 18

 

In poza este prima masina din familie.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Dacoserv sau Meridian ?

  1. me_high4eva

    ce inseamna verificare gratuita pe elevator ? ce anume verifica mai exact? si unde sunt meridian astia? more details i say 😛

    Reply
    1. Buggy

      Cei mai seriosi sunt pe departe SERUS.
      Si toate verificarile (directie, suspensie, evacuare) inclusiv pierderi de ulei, curele etc se fac OBLIGATORIU, cel putin intr-un service serios.
      Deci daca vedeti ca nu se fac verificarile astea si mecanicu trece direct la demontat in bezna mintii, a doua oara nu mai calcati pe acolo.
      Testul bateriei se face degeaba. Orice verdict ar da, bun sau rau, nu iti poate garanta pornirea fara probleme la temperaturi scazute.

      Cat despre formularea “functionare filtru de polen”, cred ca subliniaza ca ar trebui sa ocolesti acest service cat poti de mult. 🙂

      Stima, si multi km in continuare 🙂

    2. revo Post author

      Salut, sunt sigur ca pe viitor masina o sa-mi dea “motive” sa incerc si Serus 🙂

Spune-ți și tu părerea: