Data de lansare pentru Samsung Galaxy S23 a fost dezvăluită

By | January 9, 2023

Samsung a dezvăluit involuntar data de lansare pentru Galaxy S23. Doar că de data aceasta leak-ul este și mai mare decât în alți ani și s-a aflat și cu ce cadou vor primi cei care fac precomandă dar și trei culori ale noilor smartphone-uri.

Samsung Galaxy S23 – dată de lansare

De data aceasta, gafa au comis-o cei de la Samsung Columbia (mulțumim, Samsung Columbia!), care au publicat din greșeală un landing page, ce avea trecută data de 1 februarie drept dată de lansare. Și nu încape urmă de îndoială că așa va fi, având în vedere că și anul trecut lansarea pentru Galaxy S22 a avut loc în aceeași perioadă.

Dacă telefonul se lansează pe 1 februarie, asta înseamnă că de pe 2 februarie se vor activa paginile de precomandă iar în următoarea săptămână vor începe deja livrările. Samsung România a făcut o treabă foarte bună și anul trecut, când telefoanele erau deja în mâinile clienților o săptămână mai târziu. Așadar, dacă vreți să îl precomandați în primul val, estimarea mea este că probabil îl veți primi până pe 10 februarie.

Cadoul la precomandă

Aici trebuie să le mulțumim celor de la Samsung Estonia (mulțumim Samsung Estonia!), care au publicat un landing page ce dezvăluie cadoul primit la precomandă. Se pare că și anul acesta Samsung va merge pe căștile oferite cadou. Bannerul din Estonia menționează căștile Buds2 Pro drept cadou. Probabil acestea vor fi cadou pentru Galaxy S23 Ultra, în timp ce modelele normale S23 și S23 Plus, vor primi cadou Buds2.

Eu unul mă bucur. Buds2 Pro sunt niște căști foarte mișto, cu sunet bun și noise canceling activ și eficient.

Galaxy S23 – design, specificații

Din punct de vedere al design-ului, zvonurile spun că niciun model din gama Galaxy S23 nu va mai avea modulul camerei încastrat în acea bucată cu aspect metalic, ci vor avea camerele ieșite circular în afara carcasei, ca în cazul modelului S23 Ultra. În ceea ce privește culorile, mai multe leak-uri spun că în anul 2023 Samsung va miza pe Misty Lilac, Botanic Green și Phantom Black.

Din punct de vedere al specificațiilor sunt două zvonuri mari. Primul ar fi că Samsung va pune un modul de 200 MP pentru camera lui S23 Ultra, iar cel de-al doilea spune că gama S23 nu va mai veni cu chipset Exynos, ci cu Snapdragon 8 Gen 2. Un alt zvon mai spune că telefoanele vor avea și bateria un pic mărită. Rămâne de văzut cu cât.

Prețuri pentru Galaxy S23

Acesta a rămas singurul mare semn de întrebare. Prețul de regulă este ținut secret până în ultima secundă a lansării. Cum este și normal, costurile de producție pentru S23 vor fi mai mari comparate cu S22. Însă se pare că Samsung ar încerca să mențină aceleași preț de anul trecut (măcar pentru S23 Ultra), pentru a fi competitivi în lupta cu iPhone 14 Pro. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Concluzie personală

Eu unul vreau să trec la un Galaxy S23 Ultra. M-am jucat anul trecut cu S22 Ultra și mi s-a părut o îmbunătățire foarte mare față de Note20-ul meu. Mă bucură faptul că seria S23 va avea chipset Snapdragon, deși nu mi-a păsat niciodată așa de mult de lupta dintre Exynos și Snapdragon. Mai degrabă sper să fie o îmbunătățire a autonomie decât orice altceva.

Dacă luați în considerare un telefon nou, din experiența anului trecut eu v-aș recomanda să faceți precomandă. Eu am tot pândit anul trecut S22 Ultra și în final tot oferta de la precomandă cu telefon + căști mi s-a părut cea mai bună.

Sursă leak-uri.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: