Top 10 cele mai citite articole pe revoblog în 2022 și planurile pe 2023

By | January 10, 2023

În primul rând, vă mulțumesc că ați urmărit revoblog în 2022! Orice comentariu din partea voastră mă bucură, indiferent dacă este de acord sau nu cu ce am scris în articol. Orice like sau share mă motivează să mai scriu un articol.

În condițiile în care toți spun că blogurile nu mai sunt pe val, 2022 a fost cel mai bun an din istoria revoblog, din toate punctele de vedere. Se pare că în 2022 blogul a trecut de jumătate de milion de vizualizări. Și a avut o creștere de +55% ca cititori unici. Iată cum arată datele din Google Analytics:

Nu știu de ce. Ați avut voi chef să citiți mai mult, m-a iubit Google mai mult și m-a împins mai sus în rezultate. Poate a ajutat și faptul că am creat o pagină Google News (unde puteți da follow, apropo). Sau poate au rămas atât de puține bloguri încât o parte din publicul celor care s-au închis s-a mutat aici. Sau poate publicul matur caută informație mai pe larg decât poate livra un influencer în 3 story-uri. Nu știu, but me happy (and grateful)!

Iată și distribuția pe vârste și sex. Publicul este mai matur acum comparativ cu acum 5 ani (doh!). Sunt mulțumit și de faptul că blogul este destul de citit și de fete.

În 2022 am scris 261 de articole, adică o medie de vreo 22 de articole per lună. Mai mult decât în 2021, dar mai puțin față de cât mi-aș fi dorit. Mereu am în minte o idee de articol și de cele mai multe ori nu ajung să-l mai scriu din cauza timpului.

Top 10 articole scrise în 2022

Dacă-i ceva ce mă bucură, este faptul că 9 din 10 cele mai citite articole din 2022 sunt scrise chiar în anul acesta. Asta înseamnă două lucruri. Partea bună este că Google a văzut că acest conținut este relevant și l-a afișat în căutări. Partea mai puțin bună este că nu le-a mai afișat așa de sus pe cele mai vechi (evergreen).

Iată topul:

1) Ne-am luat Dacia Spring la bloc. Păreri după o lună.

Practic am răspuns la cea mai hot întrebare a momentului. Are rost să-ți cumperi Dacia Spring dacă locuiești la bloc? Articolul s-a viralizat și a devenit cel mai citit articol din istoria blogului (nu doar de anul acesta) și tot cu ocazia acestui articol blogul a înregistrat și cea mai bună zi din istorie, cu 19.000 de vizualizări.

Ne-am luat Dacia Spring la bloc. Păreri după o luna

2) Atenție la cardurile Revolut livrate de Pink Post

Am primit prin poștă un card revolut și aveam suspiciunea că plicul ar fi putut fi deschis, așa că am decis să nu-l folosim și să scriu acest articol ca avertizare. Posibil să fi fost ceva, posibil să nu și să fi fost doar eu paranoic. Revolut s-a comportat profi și mi-a trimis rapid un card nou prin Fan Courier.

3) Rabla 2022. Schimbări, noutăți și vești neașteptat de bune

Culmea este că s-a dovedit că veștile neașteptat de bune nu au fost chiar așa de bune până la urmă. Mi s-a părut foarte prost implementat programul RABLA în 2022. Să vedem anul acesta ce va fi.

4) Câți kilowați consumați lunar (la apartament)?

Aveam o curiozitate și eram convins că vor mai avea și alte persoane această întrebare. Așa că am scris pe blog câți kw consumăm noi lunar.

5) Ce termene de livrare sunt pentru o mașină nouă în 2022?

Știind că sunt vor fi întârzieri de livrări, am zis să pun pe blog informațiile pe care le am eu și să văd cât au așteptat ceilalți cititori după mașini. Spoiler: mult!

6) Popeyes – meniu și prețuri la lansare

Am trecut prin Băneasa și am văzut meniul (și coada) de la Popeyes. Apoi am găsit un exploit pe site-ul Popeyes și am reușit să comand de la ei fără să stau la acea coadă 🙂

7) Dacia Spring: Top 5 minusuri descoperite după o lună

Dacia Spring este un subiect controversat, care naște discuții aprinse. Probabil că dacă aș fi scris câte un articol pe lună despre ea, ar fi fost toate în acest top. Doar că nu am avut timp și nici nu am vrut să fac asta.

8) HBO GO a dispărut de pe televizorul meu Samsung

HBO a uitat să anunțe în avans că va scoate HBO GO din Smart Hub pentru TV-urile mai vechi și că îl va înlocui cu HBO Max. Așa că toată lumea s-a panicat când a văzut că nu mai are HBO GO pe TV.

9) Dacia Spring: Top 5 plusuri după o lună

Normal că articolul cu plusuri a fost mai jos decât cel cu minusuri 😛

10) Am comandat de pe Glovo Express și m-a durut

Nu mă așteptam ca Glovo Express să aibă prețuri așa mari. A fost singura comandă la Glovo pe 2022, apoi am dezinstalat aplicația, că prea exagerează cu prețurile umflate ale preparatelor și cu taxe de livrare/vreme rea/zodie/solstițiu/șamd.

Voi, cititorii

Iată și topul celor mai vorbăreți dintre voi:

Thanks, guys! Mi-a făcut plăcere să discutăm în 2022.

Ce urmează în 2023?

Pe blog sper să scriu și mai mult despre experiențe personale. Restaurante bune, poate călătorim un pic mai mult în 2023, băuturi bune șamd. Scriind cele două topuri, am constatat că au fost multe astfel de experiențe despre care nu am apucat să scriu anul trecut.

Puteți să îmi spuneți și voi însă ce v-ar plăcea să citiți aici.

De asemenea în 2022 am experimentat cu conținutul video scurt (reels, tiktok) și am constatat că-mi place să fac astfel de clipuri scurte. Ba chiar am făcut un video care a devenit viral pe tiktok, cu 260 mii de vizualizări. Mi-ar fi plăcut să fac reels pe Instagram și nu pe tiktok, însă video editor-ul de Instagram este teribil de prost și ajung să renunț. Tiktok e o rețea de manele, dar ideea este să fac conținut decent și interesant acolo, fără să o dau în manele.

Voi continua să fac clipuri scurte, cât timp îmi face plăcere să le fac. Am cumpărat și o cameră video nouă. Gata, practic acum m-am făcut tiktoker/vlogger. Dar fără glumă, sper să am timp să fac și mai multe clipuri video pentru YouTube, că îmi place să fac asta.

Cum ținem legătura în 2023?

Newsletter – Introduceți adresa acolo și primiți un mail în fiecare dimineață la ora 9, cu articolele care s-au publicat până la ora mailului. Dacă scriu un articol după ora 9, îl primiți a doua zi dimineața. Dacă scriu 4 articole într-o zi, nu veți primi 4 mailuri a doua zi, ci doar unul care conține toate cele 4 articole. Dacă nu scriu articol, nu primiți niciun mail.

Blogul are o pagină de Google News, unde puteți da follow și Google vă va afișa din când în când câte un articol de pe blog atunci când deschideți un tab nou în Chrome pe telefon sau când deschideți Google Discover. Un follow acolo cred că mă ajută și pe mine, așa că mulțumesc!

Pagina de facebook este în continuare activă. Acolo se publică automat toate articolele de pe blog și uneori câte o poză amuzantă sau vreo glumă de a mea. Problema este că doar cu un like la pagină nu cred că Facebook vă va arăta constant ce scriu.

Altfel, mă găsiți și pe YouTube, Instagram 1 (dacă vreți poze cu mâncare și travel), Instagram 2 dacă vreți gadgeturi și TikTok dacă vreți video scurt.

Mulțumesc!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: