De astăzi, amenzile nu se mai pot plăti direct la polițist

By | August 24, 2018

Minsterul Afacerilor Interne a anunțat că începând de astăzi, 24 august 2018, amenzile nu mai pot fi achitate direct la polițist. Cu alte cuvinte, se elimină schimbul de bani între cetățeni și polițiști, și toți participanții la trafic ar trebui să știe acest lucru, să nu cumva să “greșească“. O schimbare bună, din punctul meu de vedere.

Pe lângă asta, amenzile contravenționale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de actul normativ, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, nu 48 de ore cum era până acum. Din nou, o idee bună, 48 de ore era un timp cam scurt și apăreau complicații dacă luai amenda vineri.

Eu am luat o singură amendă și atunci am ales să nu o plătesc agentului, ci mai târziu, prin aplicația Auto.ro. Deși sper să nu mai am nevoie de această funcție, sper să mai fie încă disponibilă în aplicație.

Anunțul complet îl puteți găsi în această postare. Modificările sunt bune, însă în realitate eu mi-aș dori să văd mai multe amenzi aplicate. Poliția din România acționează după principiul “lasă-mă să te las”. Cred că aș putea să fac o listă cu toate regulile din codul rutier pe care le-am văzut încălcate în prezența unui agent de circulație.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: