De ce nu există mașini cu parasolar integrat în parbriz?!

By | August 18, 2022

La ce vreme tropicală e afară, nu mai poți să lași mașina la soare fără parasolar în geam, că te faci în friptură imediat cum intri în ea. Mi-am adus aminte acum câțiva ani când am lăsat mașina la soare și mi-am găsit suportul de telefon arătând așa:

La Spring opțiunea de pornire a climatizării din aplicație e Dumnezeu. Am folosit pornirea aerului condiționat mult mai mult pe timp de vară față de încălzirea pe timp de iarnă.

La Duster…. dă-i și pune parasolarul, potrivește-l, ridică-l dintr-o parte, apoi cade din cealaltă, pune-l în cealaltă, apoi cade din partea asta șamd.

Pur și simplu îmi scapă motivul pentru care mașinile nu au un parasolar integrat în parbriz. Oprești mașina, apeși pe buton și se trage o cortină peste parbriz și aia e. La plecare te urci în mașină, pornești motorul, dai drumul la aer, apeși pe buton, se retrage cortina. Am văzut că au apărut acum niște jaluzele pe AliExpress, dar parcă nu sunt ce trebuie.

O astfel de opțiune direct de la producător ar ajuta și la protecția solară, nu te mai frigi când intri, nu ți se mai scorojește nici tapițeria, ajută și la privacy în caz că uiți ceva pe scaunul din față. Și bonus, poluezi și mai puțin pentru că nu mai consumi benzină ca să răcești o mașină de la 50 de grade la 25, ci doar de la … 40 la 25? Sigur, ar fi o problemă pentru cei care au cameră video sau altceva lipit cu ventuza parbriz, dar s-ar găsi o rezolvare.

Știu că există ca dotare blinds automate care se ridică pentru geamurile din spate și se retrag în portieră. Deci soluția există pe jumătate. De ce nu și o soluție pentru parbriz? Ce îmi scapă?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “De ce nu există mașini cu parasolar integrat în parbriz?!

  1. vlad

    Ar mai fi oglinda retrovizoare ca obstacol. Si parbrizul este mai mare decat celelalte geamuri

    Reply
    1. Revo Post author

      Se poate rezolva ușor cu oglinda retrovizoare. Un parasolar din pânză, care să iasă din bord, să culiseze pe niște șine laterale, iar pe centru sus, neavând o ramă, face o burtă în jurul oglinzii retrovizoare.

    2. vlad

      ar mai trebui vazut pe piloni laterali cu spatiul, ca sunt si airbeg-uri pe acolo, si nu ai vrea sa devina foarte grosi ca sa nu mai vezi

  2. Ciprian

    Daca il pui in interior tot se face cald, foloseste unul exterior, pe care il pui si iarna si vara.

    Reply
  3. George

    Legoslatia e de vina. Parbrizul e cea mai sensibila sticla din punct de vedere legislativ in mai toate pietele, asadar o solutie integrata cu “ceva” care poate cobora sau urca sa acopere parbrizul pica din prima. Nu ai voie cu nimic pe parbriz, nici macar folie transparenta.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: