Deci nu sunt singurul care face friptura și pe cant

By | December 29, 2017

Luna aceasta ne-am făcut cadou niște utilaje pentru bucătărie, așa că vă anunț că printre playlist-urile de YouTube, și-a făcut loc și cel numit “mâncare”. Și cum binge-uiam eu rețete pe YouTube ca orice gospodină, am dat peste un clip în care Gordon Ramsey arată cum face el friptura:

Am realizat că fără să citesc vreodată ceva despre fripturi, și eu le făceam cam la fel. Cel mai mult m-am bucurat când am văzut că întoarce bucata de carne și pe cant în tigaie. Eu întotdeauna făceam chestia asta, motiv pentru care uneori se mai găsea cineva să facă mișto de mine. Practic, acum pot să fac în continuare același lucru, dar cu fruntea sus 😀

În rest, sfaturile lui sunt, evident, foarte bune. Scoasă friptura cu 20 de minute înainte din frigider, condimentată, pus puțin ulei de măsline în tigaie, dat focul tare, lăsat câteva secunde pe fiecare parte, ca să capete crustă, apoi dat focul mai mic și continuat pentru încă 2-3 minute pe fiecare parte.

O bună parte din secret stă și în tigaie, care trebuie să fie cât mai groasă, pentru a permite căldurii să se distribuie uniform.

Următorul pas este să facem schimb de rețete pe blog :))

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: