Observații pe baza dezbaterii dintre Barna, Paleologu și Kelemen de la Europa FM

By | November 7, 2019

În primul rând felicitări Europa FM pentru că a organizat această dezbatere. Lui Klaus Iohannis ar trebui să îi fie rușine că nu a participat.

Eu am dat play de la ora 21.30, deci din a doua jumătate. Și acum să trecem la observații pentru fiecare candidat în parte:

Barna

  • A avut cele mai multe răspunsuri suținute de date;
  • Nu a răspuns la șicanele lui Paleologu, cu o singură excepție, pe tema vizelor pentru SUA, atunci când l-a lovit foarte bine pe Paleologu și a avut cel mai competent răspuns;
  • Întrebarea lui Barna către Paleologu a fost fooarte bună și l-a prins cu garda jos: “Cu cine veți vota în turul 2?”. Paleologu nu a avut bărbăția să răspundă.

Paleologu

  • Este stilul Băsescu – încearcă glumițe, distrage atenția;
  • L-a atacat mereu pe Barna;
  • Mi se pare că pe multe subiecte a trasmis două mesaje, unul pentru populație și celălalt pentru clientela de partid: da, corupția este o problemă de securitate națională (wink wink, votanților), dar și suprareglementarea este o problemă (wink wink bugetarilor);
  • Întrebarea lui Paleologu (cea legată de secretizarea proiectelor cu UE) către Barna a fost foarte slabă pentru că USR răspunsese deja public la această problemă.

Kelemen Hunor

  • A spus de cele mai multe ori “eu dacă aș fi președinte” – cumva vrea să inducă votanților că are șanse;
  • A fost singurul care a picat în capcana lui Moise pe tema investiție în educație vs investiții în securitate;
  • Și-a luat-o bine de tot de la Moise și când s-a pus problema șansei suplimentară dată guvernării PSD. A spus că nu i-ar fi dat încă o șansă Vioricăi, dar a fost la guvernare alături de PSD;
  • Și-a tăiat craca de sub picioare (get it? :D) pe tema despăduririi. A arătat că este total pe lângă pe subiect și le-a ridicat mingea la fileu și celorlalți pentru atac. Apoi l-a luat în brațe pe Verestoy Attila;
  • La întrebarea cu reogranizare administrativă este de acord cu regiuni mai mari. Normal, l-ar avantaja să ceară autonomie. Și Moise l-a prins aici.

Discuția a fost destul de liniștită și anostă. În locul lui Moise l-aș fi pus într-un colț și pe CTP, ca să-i mai înjure din când în când. Păcat că nu a fost și Iohannis.

dezbatere alegeri europa fm

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Observații pe baza dezbaterii dintre Barna, Paleologu și Kelemen de la Europa FM

  1. Catalina

    Hahaha, cat de tare faza de la final cu CTP ??.
    Legat de prestatii eu am vazut un om politic Barna lipsit de experienta lui Kelemen uns cu toate alifiile; Raspunsuri nu neaparat populare, destul de clare. Paleologul vorba si acolo sa nu zica ca a venit degeaba. Cat despre restul de candidati absenti, rusinica Iohanis.

    Reply
    1. Revo Post author

      Și pe mine m-a impresionat Kelemen. A fost peste așteptări. Însă a căzut în câteva capcane: cea cu pădurile, cea cu educație vs apărare. Din cea cu reorganizarea teritorială a ieșit foarte bine.

  2. nwradu

    ““Cu cine veți vota în turul 2?””

    Asta este o întrebare proastă și nu trebuia pusă. Toți sunt acolo ca să spună “votează-mă pe mine” și atât. Dacă-i întrebi către cine ar transfera voturile, oamenii se duc deja și-i votează pe ăia.
    Singurele răspunsuri elegante ar fi “nu m-am gândit încă” sau “aștept dezbaterile din turul 2 și mă decid”.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: