Observații pe baza dezbaterii dintre Barna, Paleologu și Kelemen de la Europa FM

By | November 7, 2019

În primul rând felicitări Europa FM pentru că a organizat această dezbatere. Lui Klaus Iohannis ar trebui să îi fie rușine că nu a participat.

Eu am dat play de la ora 21.30, deci din a doua jumătate. Și acum să trecem la observații pentru fiecare candidat în parte:

Barna

 • A avut cele mai multe răspunsuri suținute de date;
 • Nu a răspuns la șicanele lui Paleologu, cu o singură excepție, pe tema vizelor pentru SUA, atunci când l-a lovit foarte bine pe Paleologu și a avut cel mai competent răspuns;
 • Întrebarea lui Barna către Paleologu a fost fooarte bună și l-a prins cu garda jos: “Cu cine veți vota în turul 2?”. Paleologu nu a avut bărbăția să răspundă.

Paleologu

 • Este stilul Băsescu – încearcă glumițe, distrage atenția;
 • L-a atacat mereu pe Barna;
 • Mi se pare că pe multe subiecte a trasmis două mesaje, unul pentru populație și celălalt pentru clientela de partid: da, corupția este o problemă de securitate națională (wink wink, votanților), dar și suprareglementarea este o problemă (wink wink bugetarilor);
 • Întrebarea lui Paleologu (cea legată de secretizarea proiectelor cu UE) către Barna a fost foarte slabă pentru că USR răspunsese deja public la această problemă.

Kelemen Hunor

 • A spus de cele mai multe ori “eu dacă aș fi președinte” – cumva vrea să inducă votanților că are șanse;
 • A fost singurul care a picat în capcana lui Moise pe tema investiție în educație vs investiții în securitate;
 • Și-a luat-o bine de tot de la Moise și când s-a pus problema șansei suplimentară dată guvernării PSD. A spus că nu i-ar fi dat încă o șansă Vioricăi, dar a fost la guvernare alături de PSD;
 • Și-a tăiat craca de sub picioare (get it? :D) pe tema despăduririi. A arătat că este total pe lângă pe subiect și le-a ridicat mingea la fileu și celorlalți pentru atac. Apoi l-a luat în brațe pe Verestoy Attila;
 • La întrebarea cu reogranizare administrativă este de acord cu regiuni mai mari. Normal, l-ar avantaja să ceară autonomie. Și Moise l-a prins aici.

Discuția a fost destul de liniștită și anostă. În locul lui Moise l-aș fi pus într-un colț și pe CTP, ca să-i mai înjure din când în când. Păcat că nu a fost și Iohannis.

dezbatere alegeri europa fm

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Observații pe baza dezbaterii dintre Barna, Paleologu și Kelemen de la Europa FM

 1. Catalina

  Hahaha, cat de tare faza de la final cu CTP 🤣🤣.
  Legat de prestatii eu am vazut un om politic Barna lipsit de experienta lui Kelemen uns cu toate alifiile; Raspunsuri nu neaparat populare, destul de clare. Paleologul vorba si acolo sa nu zica ca a venit degeaba. Cat despre restul de candidati absenti, rusinica Iohanis.

  Reply
  1. Revo Post author

   Și pe mine m-a impresionat Kelemen. A fost peste așteptări. Însă a căzut în câteva capcane: cea cu pădurile, cea cu educație vs apărare. Din cea cu reorganizarea teritorială a ieșit foarte bine.

 2. nwradu

  ““Cu cine veți vota în turul 2?””

  Asta este o întrebare proastă și nu trebuia pusă. Toți sunt acolo ca să spună “votează-mă pe mine” și atât. Dacă-i întrebi către cine ar transfera voturile, oamenii se duc deja și-i votează pe ăia.
  Singurele răspunsuri elegante ar fi “nu m-am gândit încă” sau “aștept dezbaterile din turul 2 și mă decid”.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *