Samsung a lansat seria Galaxy A. Care este diferența dintre Samsung A54 și Samsung A53 de anul trecut?

By | March 29, 2023

În mod tradițional, Galaxy A este cea mai bine vândută serie de la Samsung în România. Samsung A52 a fost cel mai bine vândut telefon de la Samsung în România. Samsung A53 la fel și acum a apărut Samsung A54, alături de frații lui, A34 și A14, toate în varianta 5G. Le găsiți la precomandă aici, cu un voucher bonus.

Iată cum arată telefoanele puse unul lângă celălalt:

galaxy a14, galaxy a34, galaxy a54

Observați că din față cel mai ușor mod de a le diferenția este prin decupajul camerei de selfie. La A14 este în formă de V și display-ul are o ramă exterioară neagră mai groasă, la A34 decupajul este în formă de U iar rama devine mai subțire, iar la A54 este direct punch hole. Display-urile sunt similare ca dimensiune: 6.6 inch la A14 și la A34 și 6.4 inch la A54 însă diferă din punct de vedere al tehnologiei. A14 are un LCD de 90 Hz, în timp ce A34 și A54 au Super AMOLED-uri cu 120 Hz și Gorilla Glass 5.

Din spate, așa se prezintă situația:

samsung a14, a34, a54 spate

A dispărut acea “insulă” ieșită în relief pentru modulul de camere iar acum doar camerele ies un pic în relief. Spatele lui A14 este cu rizuri, iar celelalte două au finisaje similare. A14 și A34 sigur au spate și ramă din plastic. Cred că și A54, pentru că se simțea la fel la atingere.

Care este diferența dintre Samsung A54 și A53?

În afară de prețurile mai mari, evident 🙂 Să presupunem că vrem să comparăm cu modelul de anul trecut. Slide-ul de mai jos de la Samsung vă spune tot ce vreți să știți.

Samsung A54 are display mai luminos și cu refresh rate mai mare, chipset nou, Wi-Fi 6, un pic mai multă autonomie (deși bateria este aceeași), dar și îmbunătățiri considerabile la camere. În plus, seria de anul acesta vine și cu Dolby Atmos.

Care este diferența dintre Samsung A34 și Samsung A54?

Iată și diferențele dintre Galaxy A34 și A54 de anul acesta:

Singurul “dezavantaj” al lui A54 este că are display-ul un pic mai mic. Am pus în ghilimele pentru că mă îndoiesc că va percepe cineva acel 0.2″. În rest, față de Samsung A34, Samsung A54 are chipset mai bun, camerele principale mai bune, cu pixeli mai mari, și cameră frontală de 32 MP în loc de 13 MP. Sunt convins că Samsung A54 va face fotografii mult mai bune în condiții de iluminare mai slabă.

Iată-le unul lângă celălalt:

Iată cum arată Samsung A54 din mai multe unghiuri:

Iată și Samsung A34:

Observați că și marginile sunt vopsite în culoarea spatelui. Din pozele de mai sus se vede însă doar la Samsung A34, pentru că A54 era varianta pe alb oricum.

Samsung A14

Samsung A14 este modelul entry level din gama Galaxy A, pe care i-l cumperi cuiva care vrea un telefon decent, dar fără să fie neapărat interesat de specificații de top. Un lucru de menționat este că A14 are jack audio, ca pe vremuri. Per total mi se pare că telefonul arată ok. Iată-l:

Iată și specificațiile pentru Galaxy A14:

specificații Samsung A14În concluzie, singura surpriză neplăcută este creșterea din nou a prețurilor. În rest, cu excepția bateriei, update-uri la toate capitolele care contează. Sunt convins că Galaxy A se va vinde și anul acesta ca pâinea caldă. Pur și simplu sunt niște telefoane ok, care se pliază pe nevoile multor utilizatori, în special pe cele ale Millenialilor și Gen Z. Au display-uri bune, baterie de 2 zile și sisteme bune de camere. Chiar mi-ar plăcea să fac o comparație între Galaxy A54 și Samsung S23, pentru că la ce specificații are, s-ar putea ca primul dintre ele să canibalizeze vânzările pentru S23. Dintre cele trei, eu aș recomanda Samsung A54 oricărei persoane care vrea un telefon bun, dar nu vrea să se ducă cu bugetul până la un S23.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Samsung a lansat seria Galaxy A. Care este diferența dintre Samsung A54 și Samsung A53 de anul trecut?

  1. Merkava

    A54 vad ca are si e-sim, Wi-fi 6, e compact, incape usor in mana, e de luat in seama.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: