Audio: până la urmă tot la Sonos am ajuns

By | March 28, 2023

I have a confession to make. Știți regula aceea cu “never get high on your own supply“? Eu am încălcat-o.

Traseul a fost cam așa. Eram convins că am trecut de vârsta adolescenței, în care țin neapărat să ascult muzică la calitate cât mai bună și eram mulțumit de Google Home. Apoi am primit un sistem Sonos la test, care mi-a deschis din nou apetitul pentru sunet bun. Așa că de Black Friday am cumpărat un alt sistem. Mă gândeam eu așa că celălalt este mai puternic, avea multe difuzoare în plus și Dolby Atmos. Sonos Ray + Sub Mini ar fi costat 1300 + 2500 lei la prețurile lor de listă. Făra Dolby Atmos. Teoretic cu 2.300 lei de la acel sistem aveam difuzoare mai multe, putere mai multă și Dolby Atmos în plus.

Doar că bigger is not always better. În primul rând subwooferul acela era enorm. Efectiv ocupa loc prea mult în casă, depășea comoda TV în adâncime, era greu să faci abstracție de el. În al doilea rând, probabil pentru că era conceput pentru camere mult mai mari, mi se părea că subwooferul din sistem nu se auzea decât la un volum mai ridicat. Adică se auzea cu adevărat doar la un volum la care eu nu aș fi ascultat muzică. În al treilea rând, ne-am uitat la un sezon întreg de Wednesday și difuzoarele din spate nu le-am auzit decât la 2 scene din tot sezonul. Așa că am decis să fim … raționali.. și să returnăm sistemul acela. Ce să zic, am fost în culmea fericirii să-l car 3 etaje pe scări.

Apoi am văzut Sonos Ray la un moment dat la 970 lei la ofertă și am zis “yolo”! Am zis că na, ne descurcăm și fără subwoofer. Doar că … apoi a fost și Sub Mini la reducere, la 1.920 lei. So here we are. M-a mâncat pe mine să testez sisteme audio…

Dar lăsând gluma la o parte, se aude atââââât de bine orice melodie. Și având doar soundbar-ul pentru o perioadă, am avut ocazia să testez și cum se aude doar Sonos Ray individual de Sub Mini. Ray este suficient pentru o sufragerie. Sub Mini nu este neapărat necesar dar este foarte apreciat. Se simte imediat diferența când îl adaugi în setup. Pur și simplu totul se îmbunătățește. Aceeași melodie pe care o ascultam înainte să pun subwoofer-ul sună acum altfel iar filmele au altă atmosferă.

Mi-ar fi plăcut să le cumpăr tot pe alb, dar le-am luat pe negru ca să nu cumva să deseneze cineva cu carioca pe ele la un moment dat.

Iată cum arătau pe alb:

Și iată cum arată pe negru:


În fine. Ce voiam să spun este că e boală grea asta cu sunetul 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Audio: până la urmă tot la Sonos am ajuns

  1. Dragos

    Sonos si eu.
    sonos beam gen 1 + vechiul sub (ala mare ce sta la doar +2) si am si doua sonos one gen2 in spate stanga dreapta. Este perfect pentru mine configuratia asta. Au aparut desigur pe rand cum mai aparea o reducere reala. Totul a pornit de la Beam gen1 pe care il stiam din toate revistele bune de UK ca este foarte reusit.
    Nu am regretat deloc ce a facut acest sistem pentru TV si vizionarea de fime din sufragerie.

    Reply
    1. Revo Post author

      Sunt foarte ok Edifier. Dar eu am vrut ceva cu wifi, să pun muzică de pe telefon.

    1. Revo Post author

      Cei de deasupra nu prea stau pe acasă, cei de dedesubt d-abia s-au mutat. Vedem cât rezistă 🙂

      Glumesc, nu prea ascultăm muzică la volum ridicat. Punem maxim 2-3 melodii pe zi la volum mai mare în jurul orei 11. În rest ascultăm la un volum decent, cât să ne auzim când vorbim între noi prin casă, fără să țipăm unul la altul.

Spune-ți și tu părerea: