Două lucruri care mi-au plăcut la Samsung S22

By | July 8, 2022

Am scris la lansare despre Galaxy S22 și despre diferențele față de generațiile precedente și celelalte telefoane din serie. Cine e interesat să îl cumpere sigur a citit toate review-urile până acum. Dar hai să vorbim și despre cum se descurcă telefonul la o folosire mai îndelungată. Vorbim doar despre două lucruri:

Dimensiuni / Design

În primul rând: “OMG ce subțire și ce “mic” și stylish este. Note20 este practic televizor pe lângă Samsung S22. Știu, veți spune că nu e corect să-l compar cu Note20. Însă pentru mine șocul a fost că a devenit “telefonul mai mic din casă”. În mod tradițional, acesta a fost întotdeauna iPhone-ul lui Alice și așa le deosebeam când le spuneam celorlalți “Dă-mi și mie telefonul ăla mai mic”. Galaxy S22 este însă mai mic ca dimensiuni față de iPhone 12 Pro.

Iar eu l-am avut pe acest verde care mi se pare că-l prinde foarte bine:

Camera foto este foarte tare

Știam deja că pe hârtie este mai bună, dar diferența se simte și în practică. Și o simt și mai nasol după ce m-am întors pe Note20. Cel mai bun exemplu este că la mine în apartament, în aceleași condiții de iluminare, la S22 scoteam telefonul rapid, făceam poza, îl puneam jos. Poza ieșea nemișcată și foarte bine focalizată, chiar dacă subiectul e în mișcare. La Note20 am constat acum că mă obișnuisem să stau pentru o fracțiune de secundă nemișcat înainte să fac poza, la fel și după. Devenise un reflex de care nu mi-am dat seama până acum, când am revenit pe Note20 și primele 10-15 fotografii mi-au ieșit mișcate.

Încă ceva. Camera cu zoom 3x este net superioară față de modelele precedente. La Galaxy S22 poți să faci o poză cu această cameră fără să te temi că nu va ieși la aceeași calitate cu cea principală. Este mult mai luminoasă, poate fi folosită și la interior fără probleme. Iar detecția fețelor se face excelent și la această cameră. Am fost plăcut surprins să văd că mi-a făcut face detection la un subiect aflat la vreo 10-15 metri distanță de mine. La Note20 nu prea intră face detection pe camera 3X.

Iată un apus romantic din parcarea IKEA surprins cu toate cele trei camere:

Și un pudel în Herăstrău:

Plus un zoom pe niște caiace îndepărtate:

Night mode este îmbunătățit. Dar nu vei sesiza această îmbunătățire în beznă. În beznă și S22 și Note20 fac cam aceleași poze. Eh, în schimb dacă prinde un fir de lumină cât de mică (un bec în distanță, un billboard luminat, ceva), camera de la S22 parcă amplifică acea lumină și scoate per total o poză mai bună. Ultima poză am făcut-o din mers și mi se pare că a ieșit foarte bine.

Încă ceva ce merită menționat. Distanța focală de la camera lui S22 este diferită (mai mică) fața de camerele precedente (S21, S20, Note). Ce înseamnă în practică asta? Că fotografiind de la aceeași distanță vei surprinde puțin mai multe în cadru (dar și subiectul va fi un pic mai mic). Distanța focală mai mică este mai bună de exemplu pe o străduță foarte îngustă, când vrei să faci o poză la o clădire de peste drum, dar nu mai ai unde să te dai mai în spate ca să prinzi toată clădirea în cadru. Sau când faci o poză peste masă la un restaurant, nu vei mai fi nevoit să te dai mai în spate (sau să te ridici) ca să prinzi două persoane în cadru.

Reversul medaliei este că în unele cazuri trebuie să te apropii mai mult pe subiect. De exemplu în cazul mașinilor, nu prea mai poți să faci o poză subtilă, fără să se prindă șoferul că îi pozezi BMW-ul sau Ferrari-ul parcat ușor discutabil. Va trebui să te apropii și să devii evident.

Plus alte fotografii care-mi plac:

Tl;dr, Samsung S22 este mic, are design mișto, camere foto foarte tari, display bun. Mi-ar fi plăcut și o autonomie mai mare, dar ce să faci, în viață nu poți să le ai pe toate.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Două lucruri care mi-au plăcut la Samsung S22

  1. Adi

    Îl am și eu de prin martie. Este tot ce îmi trebuie. Si eu am lăsat un Note pentru S22. Dacă ar fi fost putin mai mic era chiar perfect. Iphone mini îmi place la nebunie. Ca dimensiune. Dar am renunțat de mult să fiu sclav. Si am avut Iphone 1. Si Ipad 1. Si Mac. La revedere. Stiu, este off topic dar am plecat de la dimensiuni. Revenind, niciodată nu am avut nevoie să fac ceva și să nu pot face cu S22. Absolut nimic. În rest, articolul explică suficient cât de bună este camera.
    Da, bateria nu este punctul forte. Dar și asa, trebuie să fi un utilizator super hard să te lase bateria pana pe la 8 seara.

    Reply
    1. Revo Post author

      well, în anumite zile eu am fost un utilizator destul de hard 😀

Spune-ți și tu părerea: