Am studiat inginerește Popcorn Chicken-ul de la KFC și am descoperit ceva interesant

By | July 9, 2022

N-am fost pe fază când KFC a introdus Popcorn Chicken, dar am trecut zilele trecute pe la un KFC și printre altele am adăugat și un popcorn la meniu.

Popcorn Chicken KFC

Ce este popcorn chicken de la KFC? Nu este popcorn. Este un fel de micro-nuggets de pui. Carne/pastă de pui cu crustă. Cred că prima dată au apărut prin meniul vreunui KFC asiatic sau ceva de genul.

Am mai mâncat popcorn chicken de la alte restaurante. Nu-i ceva după care aș saliva de poftă, ci mai degrabă ceva ce adaugi ca să se facă valoarea necesară pentru comanda minimă. Am zis să-l testez și pe acesta, să văd dacă-mi va plăcea mai mult.

Drept urmare, iată specificațiile:

  • O bucată de popcorn chicken are aproximativ 25 mm;

KFC Popcorn Chicken

  • Cântărește aproximativ 4 grame;

  • Prima dată când am comandat (KFC Dorobanți) au fost 29 de bucăți în cutie, a doua oară 21 de bucăți (KFC Promenada);

  • Costă 15.5 lei

Iată unul dintre ele disecat:

Gustul a fost ok, dar din cauza dimensiunii se simte mai mult crusta decât puiul efectiv. Nu au fost picante și nu au fost crocante. Seamănă la gust cu crispy nepicant. Merg cu bere sau cu un vin dacă sunteți burghezi și preferați combinația KFC x Rose.

Și deși au fost ok la gust, eu rămân la aceeași idee. Sunt bune de adăugat pentru comanda minimă, dar nu e ceva ce aș consuma activ. De fapt nu aș mai fi comandat încă o dată dacă în timp ce le cântăream nu deveneam curios cu privire la cantitate.

Teoretic, conform site-ului, o porție ar trebui să cântărească 150 de grame. Dar dacă înmulțești 4 grame x 29 de bucăți ies 116 grame. A doua oară când am comandat a fost și mai mare discrepanța. Cele 21 de bucăți cântăreau în total 104 grame (cu tot cu ambalaj).

Și n-aș fi observat chestia asta dacă nu voiam să mă amuz studiindu-le inginerește. I mean, don’t get me wrong, m-am bucurat de multe ori când am găsit câte un crispy în plus printre cele comandate, nu mă plâng. Dar parcă o deviație de 30-50% de la gramajul declarat este totuși un pic cam mare.

Ceea ce … evident … mă face să vreau să mai comand un popcorn și de la un al treilea restaurant KFC. Cine știe, poate fac un ranking al restaurantelor în funcție de numărul de bucăți de popocorn din cutie 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Am studiat inginerește Popcorn Chicken-ul de la KFC și am descoperit ceva interesant

  1. Dan

    Iată o investigație adecvat executată! Eu prefer KFC MacDonaldsului dar ce să îi faci, țepe sunt peste tot, mai ales în țara luI Vlad Țepeș!

    Reply
    1. Revo Post author

      Eu n-am mâncat niciodată pârjoale autentice, dar da, așa par. Micro-pârjoale! 😀

Spune-ți și tu părerea: