Am comandat de la Sezamo – supermarketul online care încearcă să ofere produse de la producători locali

By | July 8, 2022

Sezamo este acel supermarket online care inițial spunea că se lansează prin aprilie, apoi a lăsat-o pe mai și iată-ne deci în iulie aproape lansați. De fapt nu s-au lansat încă 100%, dar se pare că noi stăm într-o zonă în care ei fac niște teste extinse, așa că am putut comanda printre primii. *Cough*, cont VIP, acces înaintea celorlalți.

În apărarea lor, cred că și-au ales o misiune destul de grea. Vor să livreze cu mașini electrice produse de la producători locali. Dublu complicat după părerea mea. Odată din cauză că e dificil de manage-uit o flotă de mașini electrice, a doua oară pentru că e dificil de lucrat cu mulți producători mici 🙂

Nu au o aplicație, comanda am plasat-o de pe site. Sper că plănuiesc totuși să lanseze o aplicație, că altfel nu-i văd bine.

Site-ul însă e destul de bine organizat. Au însă și multe secțiuni în care au prea multe categorii. De exemplu la snacks-uri au o categorie cu “jerky”:

site sezamo

Am dat click pe ea, gândindu-mă că au zeci de produse acolo. În realitate erau doar patru produse, deci cred că această categorie ar trebui eliminată cu totul și contopită cu celelalte.

Și la bere mi se pare un pic cam complicat meniul. Cine caută specific bere Lager sau bere Pilsner? Eu le-aș fi contopit, că oricum nu știe nimeni diferența. Cine caută specific “nefiltrată”? Cred că acea nefiltrată putea fi integrată în artizanală și rezultatul contopirii dintre Pils și Lager. La fel, berea aromatizată pusă în secțiunea de “speciale” (unde, btw, erau doar 4 beri, dintre care 2 erau FAXE).

bere sezamoAm găsit cam 90% din ceea ce căutam. Mai ales pe partea de legume eco, ceea ce mi-a plăcut. Ca producători, am văzut că lucrează cu Pain Plaisir, MamaPan, Brot Manufactur și Arc Bakery pentru panificație, Huzur și Origini pentru lactate, Berăria Calul Bun (One Beer Later) și Grivița, Vascar și Moș Iosif pentru mezeluri. Ca să fiu sincer, ar merge mai mulți producători autohtoni. Acum parcă nu se simte ca un supermarket cu produse de la producători locali, cum încearcă ei să se poziționeze, ci un supermarket standard cu produsele uzuale și în plus câteva de la producători locali.

Poți comanda de de luni până duminică între orele 7 și 22 iar cel mai rapid pot livra în 3 ore (inițial mașinile erau colantate cu 2h, dar au schimbat din mers). Am dat comanda de pe o zi pe alta. Pe site-ul lor poți alege gratis un interval mai mare, de o oră, sau contra cost, un interval mai mic, de 15 minute. Comanda minimă a fost 100 de lei. Nu știu însă dacă aceste condiții se vor aplica și la lansarea oficială.

Mă îndoiesc însă că vor reuși să se încadreze în acel slot de 15 minute vreodată. În traficul din București mi se pare imposibil. A avut și Freshful ceva cu jumătăți de oră pe la început și au cam renunțat.

Dacă-i ceva ce-mi place, este posibilitatea de a adăuga produse în plus la comandă, după ce ai dat comanda. Cum eu aveam livrare la ora 19, aș fi putut adăuga la comandă produse până la ora 14. Bine, n-a mers să fac asta, dar probabil din cauză că nu este lansat oficial.

La modalități de plată ai posibilitatea de a plăti online cu cardul sau la curier, cu cash sau card. Mi-a plăcut că ai și opțiunea de a adăuga tips curierului. Ba chiar l-am și adăugat, dar când a venit curierul eu nu mai țineam minte exact care-i suma de plată, așa că am dat cu cardul la suma pe care a tastat-o el pe POS, crezând că e inclus și bacșișul pe care îl selectasem din aplicație cu o seară în urmă. Se pare însă că nu a fost și bacșișul. Îmi pare rău, că omul a fost destul de politicos.

Mașina cu care s-a făcut livrarea era un model de la Maxus, similar cu cel din poza de mai jos:

Produsele au fost bine ambalate și separate pe categorii: legume, panificație, lactate, băuturi șamd. Legumele au fost proaspete, fără “damage”. Laptele Napolact comandat pe 06.07 are valabilitate până pe 24.07, deci destul de proaspăt, băuturile au fost puse în două pungi una în alta.

Am găsit Csikisor și am cumpărat și eu un bere, să văd dacă încep să vorbesc maghiară după ce îl beau:

Iar toate chestiile de mai jos le-am primit gratis. Mersi, Sezamo! Să vedem ce fac cu atât Seltzer, că am mai încercat unul recent și mi s-a părut oribil la gust.

În concluzie, a fost ok prima comandă de la Sezamo. Cel mai mult mi-a plăcut posibilitatea de a mai adăuga produse după ce ai lansat deja comanda și opțiunea de a da tips curierului. N-ar strica însă o gamă mai mare de produse (și artizanale și neartizanale) și o aplicație. Și poate așa vor avea o șansă să se impună.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Am comandat de la Sezamo – supermarketul online care încearcă să ofere produse de la producători locali

  1. Codruta

    Tocmai am comandat și eu. Ieri pt azi M-au sunat la prima ora că e ceva problema la depozit și posibil să întârzie 30 min (alesesem intervalul 10-11). Nu a fost cazul, au ajuns la 10:16. Aceleași cadouri ca și tine primite. Totul proaspat. Cam multe pungi folosite pt livrare, le-am scris și mi+au răspuns înapoi. Am avut produse adăugate ulterior in comanda (Bog bonus points pt asta). Overall o sa mai comand de la ei.
    Ps: au aplicație dar nu e disponibila in Romania momentan (am dat un Google pt că în broșura primită ziceau de aplicație)

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, m-au sunat și pe mine acum pentru feedback și am înțeles că este și un workaround la funcția de adăugare ulterior produse în comandă. În caz că nu merge din butonul din mail, se poate plasa încă o comandă selectând aceeași oră de livrare.
      Iar aplicația va fi disponibilă odată ce serviciul se lansează oficial.

Spune-ți și tu părerea: