Două lucruri pe care ar trebui să le facă producătorii de camere foto ca să revină pe piață. Dar nu vor.

By | March 26, 2021

Zic că nu vor pentru că sunt convins că dacă eu m-am gândit la asta, și ei ar fi putut să se gândească. Și eu am avut această idee încă de când a apărut pe piața prima cameră foto cu touch screen. Probabil și ei, dar preferă să moară decât să se adapteze.

Sunt momente în care aș vrea mai mult de la o imagine, așa că mi-ar plăcea să folosesc camera foto. Doar că în cele din urmă ajung să nu o folosesc, pentru că pe telefon este pur și simplu infinit mai facil de făcut orice.

Deci două idei simple, da?

Prima: Wifi și upload în cloud

Cum se întâmplă când fac o poză cu telefonul? Fac poza, mă duc la laptop, scriu photos.google.com în browser și poza este deja acolo. Atât.

Cum se întâmplă asta cu o cameră? După ce fac o poză cu ea trebuie să caut cablul USB, să fac loc pentru cameră pe birou, să o conectez la laptop (nu mai am card reader), să caut poza respectivă și să o pun pe hard disk. Da, nu pare un capăt de țară, dar realitatea este că din cauza asta am folosit camera mult mai puțin. N-am chef să caut cablul, n-am chef să fac loc pe birou, nu înțeleg de ce trebuie să mai fac lucruri atât de complicate.

A doua: Share direct pe Facebook sau Instagram

Da, degeaba ai făcut tu cea mai mișto poză dacă ceilalți au pus-o deja pe Facebook. Asta ar fi un pic mai dificil de rezolvat, că dacă ești undeva la plimbare, nu merge cu Wifi. Ar trebui o conexiune rapidă cu telefonul, un mod ușor de a le ține pe amândouă conectate, un mod de a trimite ușor, nu știu. Știu că există acum variante, dar mi se par cam greoaie. Oricum, nu este o problemă de nerezolvat.

Și nici măcar n-am zis că ar fi mai ușor să pună toți Android pe camere. Dacă nu vor să dea bani la Google, își pot pune ei ce soft vor. Doar să facă aceste două lucuri bine și fără fuck ups.

Observați că nu am scris nimic despre senzori, lentile, ISO și altele, nu? Din punctul meu de vedere asta este problema producătorilor de aparete foto. Au rămas blocați pe senzori, optică, monturi, filtre și nu au făcut tranziția către software, optimizare a scenei prin AI și user experience. Nu vor să accepte că aceste detalii tehnice nu mai sunt interesante pentru 90% din clienții lor.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: