Duminică vor fi cele mai importante alegeri din ultimii 4 ani

By | December 4, 2020

Mai importante și decât alegerea primarilor, și decât alegerile europarlamentare și mai importante și decât alegerea președintelui. Practic alegerile parlamentare sunt cele mai importante dintre toate și cu toate astea prezintă cel mai puțin interes pentru cetățeni. Acum am putea să alegem oamenii care au un impact DIRECT în viața noastră. De la autostrăzi la salarii, pensii, reducerea poluării la nivel de țară, legi mai bune pentru protecția persoanelor vulnerabile șamd.

Din această cauză spun că aceste alegeri sunt mai importante chiar și decât alegerea președintelui. Pentru că președintele teoretic are rol doar în politica externă. Urmărește cu atenție și îngrijorare cearta dintre USA și China și eventual ia și el o parte, dar cât mai discret să nu supere pe nimeni. În realitate pe tine ca cetățean nu te afectează atât de mult dacă în infrastructura 5G se vor folosi echipamente Zhenglong sau Ericsson.

Voi merge să votez, fără să mă tem de Coronavirus. Dacă vreau să fiu sincer cu mine, pot spune că am riscat mai mult în mai multe circumstanțe decât voi risca mergând la vot. Am fost și la locale și mi s-au părut organizate cu foarte multă precauție. Am avut atunci mânuși, mască FFP2, propriul pix și dezinfectant.

Păstrez tradiția și nu vă voi îndemna să votați cu cineva anume. Votați cu cine credeți voi că vă reprezintă mai bine, dar mergeți la vot.

Eu unul cu siguranță voi vota anti PSD, că nu mai vreau să stau în frig în Piața Victoriei, păzind legile justiției. Nu mai vreau nici să îmi fie frică să merg în spitale din cauză că au directori numiți de PSD, care poate au făcut economie la un dezinfectant, la un pansament, la un panou electric sau mai știu eu la ce. Nu mai vreau nici pensii speciale, nici directori de inspectorate școlare puși de PSD și alte asemenea.

N-am o părere bună nici despre PNL. Părerea mea este că ei au furat mai puțin doar din cauză că nu au fost atât de mult la guvernare. Probabil că dacă ar fi avut șansa, i-ar fi egalat la capitolul condamnări penale pe cei de la PSD. Nu-l condamn pe Nicușor Dan pentru că și-a arătat susținerea față de PNL. Probabil că asta a fost înțelegerea din timp: “tu mă susții la locale, eu te susțin la parlamentare”. Părerea mea este că Nicușor este îndreptățit să facă asta, având în vedere că USR practic l-au dat afară din partid.

Și acum ajung la USR, care este un subiect spinos. M-am cam prins între timp și care-i mișcarea cu USR, discutând cu diverși oameni din interior. Ei au pornit ca un partid cu intenții bune, dar pe parcursul drumului au fost deturnați de Barna, Ghinea și Cioloș (da, Cioloș, cel pe care îl lăudam pe aici).

Probabil că d-asta a și durat atât de mult până ca Cioloș să-și facă partidul, pentru că el spera ca prin infiltrarea lui Barna și Ghinea, să deturneze USR-ul iar Nicușor să i-l dea pe tavă. Nu s-a întâmplat așa, iar acesta este motivul pentru care Nicușor a cam fost strâns cu preșul să iasă din partid (bine, omul a avut și contribuția lui), și din această cauză vedeți acum aceste scandaluri din interior. Se luptă echipa veche, a lui Nicușor, cu cea nouă a lui Barna, Cioloș & Co. Probabil că la un moment Cioloș va propune fuziunea USR-PLUS în PLUSR (sau cum vor vrea ei să-i spună), iar Barna va fi de acord.

Anyway, probabil că voi vota cu ei, dar “cu atenție și îngrijorare”, nu cu optimismul cu care i-aș fi votat înainte. Consider că totuși sunt cea mai curată opțiune în momentul de față. Nu au condamnați penali în partid, nu au persoane dubioase șamd. Sunt încă foarte mulți oameni cu potențial acolo. Iar faptul că și-au dat cu toții demisiile pentru a renunța la pensiile speciale a contat mult.

Mi-ar plăcea ca în urma alegerilor să avem o majoritate în proporții cât de cât egale între PNL și USR-PLUS, un PSD pe locul 3 inevitabil (propaganda încă funcționează), poate și un PMP pe acolo. Cea mai mare satisfacție ar fi ca măscăriciul Ponta și expiratul de Tăriceanu să nu treacă pragul. Poate nici UDMR. Nu pentru că aș avea ceva cu vecinii unguri, ci pentru că în toată istoria sa, UDMR nu a făcut niciodată altceva decât să ofere pe tavă partidului care are nevoie de majoritate în parlament, cerând tot felul de beneficii dubioase.

În fine, vise. Vom vedea ce va fi. Dar până una alta, așa văd eu lucrurile acum. Mergeți la vot, că-i important.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Duminică vor fi cele mai importante alegeri din ultimii 4 ani

  1. Vlad

    Credeam ca atunci cand a refuzat sa intre in pnl ca are principii. M.am inselat se pare.

    Si m.a mai suparat ca a zis ca nu va ridica masinile parcate aiurea, decat cele de pe treceri. Ca cica mai intai trebuie sa le oferi locuri de parcare la oameni.
    1. E imposibil sa faci 1mil de locuri de parcare in aglomeratia deja exiatenta.
    2. Cand si.au luat masina romanache avea parcare ? Si au disparut locurile ?

    Reply
  2. Adrian

    “Probabil că dacă ar fi avut șansa (PNL evident), i-ar fi egalat la capitolul condamnări penale pe cei de la PSD. Nu-l condamn pe Nicușor Dan pentru că și-a arătat susținerea față de PNL.”

    Tu recitesti ce scrii? Sigur? Vad ca il intelegi pe Nicusor ca sprijina penalii PNL egali cu PSD! Dar pe USR-isti care l-au votat pe Nicusor ii intelegi? Poate faci o opinie si pentrru ei. Ca au votat saracii ca tu sa te bucuri de Nicusor alaturi de penali.

    P.S. Cum ramineai tu ca Gabita daca nu erau USR-istii!! Ce bine iti mai era! Cred ca aveai chiar bucurii la ei.

    Reply
    1. Revo Post author

      Încă un USR-ist triggered care crede că votanții trebuie să se închine la USR. Continuați cu atitudinea asta băieți, să vedeți ce bine o să vă fie. O să muriți cu Barna în brațe.

  3. Vlad

    Mi s.au parut mai prost organizate decat cele locale.

    Nu au mai dat manusi, iar la nevasta la scoala nici pliculet cu gel dezinfectant. Si din cauza frigului, usile la scoli erau inchise si trebuiau deschise de votanti.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, se pare că dezinteresul a fost de toate părțile. Lipsa gelului dezinfectant m-a lăsat rece în schimb. Eu oricum am venit de acasă cu mască FFP2, mânuși, pixul meu și dezinfectantul meu.

Spune-ți și tu părerea: