Sunteți surprinși de rezultatele alegerilor?

By | December 7, 2020

Eu recunosc că sunt și surprins și dezamăgit de două lucruri. În primul rând de prezența foarte slabă. Dacă la alegerile locale aceasta a fost 46%, aici speram undeva pe la 38-40%. Apoi ar fi dezamăgirea generată de faptul că tot PSD a rămas pe primul loc. Cumva speram măcar la un 0.01% simbolic al PNL-ului peste PSD, doar ca să nu văd roșu pe primul loc.

Aceste două dezamăgiri coroborate mă fac să cred că mi-am irosit câteva săptămâni bune mergând în Piața Victoriei și îndurând frigul. Am crezut atunci că oamenii au fost păcăliți de PSD, luați pe nepregătite, iar că faptul că au ieșit atât de mulți atunci în Piața Victoriei arăta că s-au deșteptat în ultimul ceas. Se pare că nu este așa, iar oamenilor nu le pasă în continuare, din moment ce nu au ieșit la vot. Practic e ok pentru ei că Iordache le-a arătat degetul mijlociu și își doresc să vadă asta în continuare. Scriu asta aici pentru ca data viitoare să nu mai fac greșeala de a ieși în Piața Victoriei.

A treia dezamăgire, cumva distantă, pentru că o anticipam, este scorul obținut de USR-PLUS. Nu am vrut să spun asta aici înainte de alegeri, ca să nu fie percepută drept o deturnare, însă nu mi-a plăcut atitudinea lor din campanie și nu cred că vor ajunge departe cu ea. Cu două zile înainte de alegeri am fost sunat de doi reprezentanți PLUS, care să mă îndemne să-i votez. Cu primul dintre ei am avut o conversație plăcută. I-am spus că voi vota cu USR-PLUS, dar cu amendamente. Și anume faptul că mă deranjează lupta lor internă și că nu cred că Barna este un lider bun. Persoana mi-a mulțumit pentru feedback și mi-a promis că-l trimite mai departe.

A doua discuție mi-a lăsat un gust amar. Tot așa, sunat de cineva din parte lor. I-am zis să-și conserve energia, că votez USR-PLUS, dar sunt curios în care dintre cele două partide este înscrisă persoana cu care vorbesc. A zis ceva de genul “Nu contează, că oricum s-a făcut fuziunea acum, e actul semnat, suntem un singur partid, dar eu am fost în PLUS“. Eu i-am zis ceva de genul “Ba contează, că se văd niște lupte urâte acolo, ar trebui s-o lăsați mai moale“. La care el zice “Păi noi?! Nicușoriștii sunt de vină! Ați văzut ce a făcut Nicușor acum, nu, cum s-a dat cu PNL-ul?

  • Păi ei și-au anunțat primii susținerea, probabil că asta a fost înțelegerea de la început, era normal.
  • Nu-i adevărat, noi ne-am anunțat primii susținerea!!!
  • Nu, voi l-ați susținut pentru că erați strânși cu ușa. Pe lângă asta, PNL chiar s-a zbătut să-l susțină real, cel puțin la mine așa s-a văzut.
  • Dacă nici eu nu i-am făcut campanie lui Nicușor … am fost și la împărțit pliante cu el. Lăsați, că avem și noi altă viziune față de cum se făcea politică acum 30 de ani.

Asta mi s-a părut un fel de “habar n-ai tu fraiere ce inteligenți suntem noi!“. Atitudinea omului era ușor superioară și certăreață, cum s-a triggerat un cineva și la articolul precedent. Așa că nu am mai continuat discuția. I-am zis “OK, hai că votez USR-PLUS, baftă la alegeri!”. Problema este că eu așa văd atitudinea generală a USR-PLUS față de votanții care nu sunt trup și suflet pentru USR-PLUS. Pare că ei cred ca le fac o favoare votanților, iar că alegătorii ar trebui să se închine la acest partid.

AUR este acum problema principală. Este de fapt fostul PRM, fosta coaliție pentru familie, un partid care speculează pe “iubirea de țară”, “religie”, “conspirații anti-măști” și orice altceva are un potențial destabilizator. Era normal să avem așa ceva. Putin a finanțat câte un partiduleț d-ăsta în fiecare țară din Europa. Acum au mușcat un pic din votanții PSD, un pic din PNL și un pic din USR. Procentul mare obținut în diaspora ne arată că acolo nu sunt plecați doar medici, IT-iști și profesioniști, ci și zidari, grădinari și muncitori necalificați. Problema este că dacă îi neglijăm, ajungem ca în 4 ani să ceară ieșirea din UE sau alte baliverne.

Am totuși și o satisfacție după aceste alegeri. Se pare că PRO România nu va prinde pragul și eu așteptam de mult să-l văd de Tăriceanu pe făraș. Măcar cu atât să ne alegem după aceste alegeri 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Sunteți surprinși de rezultatele alegerilor?

  1. Marius

    Aroganta si insistenta USR au fost si pentru mine decisive. Nu i-am votat, votul s-a dus la redistribuire.

    Mie mi se pare ok ca este AUR aici. Cumva s-au centralizat treburile, stim exact unde sunt nationalistii extremi. 🙂 Au fost si vor ramane o bula, dar acum au si o voce 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu. Întotdeauna în istorie partidele extremiste au făcut probleme grave. N-ai cum să zici că e ok să ai atât de mulți anti vaxeri, creștinopați, conspiraționiști și xenofobi.

  2. Vlad

    Majoritatea romanilor nu le pasa, asa cum vezi pe strada ca circula cu flash, cu lipsa de semnal, cu parcati aiurea, cu luminile de semnalizare permanent pornite (US style cica), cu proiectoarele de ceata pornite cand nu e ceata, becuri arse, fara lumini in afara orasului etc.
    Nu este ca si cum sunt jeguri doar in trafic.
    Asta este majoritatea,
    – te adaptezi lor,
    – incerci o schimbare si fiind greu vei fi des dezamagit,
    – pleci undeva unde crezi ca oamenii iti sunt mai asemanatori.

    La Victoriei au iesit 200k ? Tot o nisa, 100k au votat USR in Bucuresti, unii sunt cu PNL, altii nu au buletin de Bucuresti ca lene / birocratie.

    Barna la TV ii critica pe cei care nu au votat, el nevotand ca este in izolare in Bucuresti dar are buletin de Sibiu si deci nu a primit urna mobila. El nu si-a rezolvat problema lui, dar vrea sa il voteze altii.

    Reply
    1. dragos

      La faza cu Barna greșești. De unde știi ca omul nu se întoarce în Sibiu după ce nu o sa mai fie președinte usr? Și ca o sa vrea peste 4 ani sa candideze la parlamentare în Sibiu, ca de acolo e( nu ca Turcescu, brașovean de 2 zile, de când și a făcut viza de flotant). Dacă nu era în carantina, sigur vota, ca nu are nici un interes sa nu voteze cu usr. Și are dreptate, sunt unii care stau de 10 ani în București și nu au buletin de București

    2. Vlad

      Fiecare are un motiv pentru ca nu a fost la vot, care din punctul lui de vedere este intemeiat.
      E ipocrit cand ii acuza pe altii ca nu au facut ceva ce nici el nu a facut.

  3. Adrian

    Buna dimineata!

    Imi place ca ma reamintesti in acest articol “https://www.revoblog.ro/duminica-vor-fi-cele-mai-importante-alegeri-din-ultimii-4-ani/#comment-18252” asa cum facea Iohannis cu PSD inainte de alegeri, pina s-au saturat unii si l-au bagat unde ii era locul (comparatia e purtin deplasata dar te ajuta sa intelegi mai bine) (nu e cazul meu, sincer). Este promovare gratuita a ce te deranjeaza dar nu intelegi (ca si seful nostru), si iti multumsec, dar sunt un biet anonim si asa vreau sa ramin.
    Desi esti surprins si dezamagit “de două lucruri” care te-au “irosit”, ai de fapt 3 dezamagiri in articol (citeste bine tati ca asa ai scris cu tastatura ta (“A treia dezamăgire … ” -):). Deci consecventa ta e cam ca a lui Nicusor (pina la proba contrarie, ca tot ai ramas fara Orban). Se pare ca nu esti obisnuit sa fii contrat pe site-ul tau (ti se pare ceva firesc? tot asa cum unii te aplauda, indiferent de ceaa cea scrii?) Nu m-as mira sa nu imi admiti postarea dar te inteleg.
    Eu nu am vrut nici un moment sa par “superior si certaret” ci doar realist. Faptul ca tu visezi, nu ne induce tuturor aceiasi stare onirica. Asa ca un pic de realism ne face bine.
    Te-ai trezit dupa rezulattul alegerilor? Esti sigur? Sper ca da.
    Nu trebuie sa te inchini partidului pe care il votezi, nu trebuie sa fii favorizat. Doar realitatea te va pune unde iti e locul. Ca si acum. Unde traiesti tu asa incit la final constati (cel putin in articol) ca hAUR e o problema?
    Ca sa vezi, afara nu sunt “doar medici, IT-iști și profesioniști, ci și zidari, grădinari și muncitori necalificați”. Acum ai aflat? Esti clasa superioara si nu vezi sub tine? Pacat! hAUR te va calauzi!

    Reply
    1. Revo Post author

      Surpriză, ți-am aprobat comentariul ăsta, așa cum l-am aprobat și pe celălalt. Nu am o problemă cu oamenii care mă contrazic, că doar nu sunt Barna. Aș putea avea în schimb o problemă cu tonul pe care cineva mă contrazice, acel cineva fiind la primul comentariu aici pe blog, deci fără să cunoască prea bine toate datele problemei. Ton care oricât ți-ar place ție să crezi, nu-i un ton “realist”, ci un ton de zeflemea.
      De altfel, dacă ai fi citit mai mult pe aici, ai fi văzut că am o pagină unde scriu pe scurt cine sunt, unde trăiesc șamd. Așa sunt eu, îmi place să îmi postez părerile cu nume și prenume.

Spune-ți și tu părerea: