Dune 2 a fost foarte bun, doar că…

By | March 24, 2024

Doar că nu a fost excelent. Cu siguranță a fost cel mai bun film pe care l-am văzut în ultimul timp, cam de la Dune 1 încoace. Este un film foarte bun prin comparație cu filmele recente.

Dar parcă i-a lipsit ceva. Are imagine, are sunet, are efecte speciale decente (nu nemaivăzute), are actori ok, are coregrafie bună (în cele două lupte în total). Timothée Chalamet joacă bine, în schimb Zendaya mă lasă rece, ca întotdeauna.

Mi se pare însă că i-a lipsit în primul rând mai multă acțiune. Parcă prima parte a fost mai ofertantă din acest punct de vedere. Am rămas cu impresia că s-au ferit intenționat de lupte și de puncte culminante. Lupta dintre Harkonen vs 3 Atreides putea fi mai antrenantă. Gurney Hallek vs Rabban putea fi ceva mai mult. Chiar și lupta dintre Paul și celălalt băiat putea fi ceva mai mult.

În afară de “Lisan Al-Ghaib”, filmul este sărăcăcios și în replicile memorabile.

Mă uit pe IMDB și are nota 8.9, pe locul 15 în top. Nu mi se pare că se ridică la nivelul Start Wars Episode V, care-i pe locul 16 cu 8.7. Mi se pare cu mult mai jos și decât primul Matrix, care a venit cu replici memorabile, scene de kung fu excepționale și cu inovații în domeniul efectelor speciale. Și Interstellar, care-i pe locul 21, mi s-a părut mult mai bun. Bine, Dune 2 are vreo 200k voturi, în timp ce filmele mai sus menționate au în jur de 2 milioane. Pe măsură ce se vor uita mai mulți oameni la Dune, predicția mea este că nota va mai scădea. Cred că un 8.5 este echitabil.

Ca om care a citit cărțile vă pot spune că dacă mergeți să-l vedeți nu vă va dezamăgi. Dar dacă mergeți, nu vă recomand să-l vedeți la IMAX prea curând. Sâmbătă seara, când am fost noi, în partea din dreapta jos a proiecției era un mare pixel albastru care era mort și care rămânea aprins albastru. Am făcut abstracție de asta, deși a fost prezent pe toată perioada proiecției, dar parcă-i cam rușinos pentru marele IMAX.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: