Păreri după patru comenzi la Freshful

By | November 19, 2021

Într-o seară veneam spre casă și trebuia să cumpăr apă și un mezel. La Mega Image Barbu Văcărescu de unde facem de obicei cumpărăturile era totul roșu pe Waze în jurul lui. Opțiunea 2 era un Shop and Go de lângă noi. Parchez mașina, mă duc până la Shop and Go și surpriză: închis pentru inventar. Care ar fi fost șansele?! Opțiunea nr. 3? Carrefour Market Nicolae Nicolae Caramfil, care avea niște mezeluri aproape verzi și cu puls în vitrină. Am luat totuși apă, ca să nu zic că m-am plimbat ca fraierul tot cartierul.

Am ajuns acasă, am pus tot ce aveam pe lista de cumpărături pe lista de la Freshful și aia a fost. Două ore mai târziu le-am avut în fața ușii. Altă dată am dat comanda de seară cu livrare de dimineață, la micul dejun. Asta e partea mișto.

Partea nasoală e că nu găsesc tot ce vreau. De exemplu nu au apă plată Aqua Carpatica la 5 litri. Au la 2 litri, dar nu-mi place să-mi umplu casa (și planeta) de plastic. Au și o problemă cu avocado, la care sunt 50-50 șanse să-l găsești.

Au în schimb multe produse de nișă. Ce am găsit mișto până acum?

Altfel, totul ok pe partea de delivery. Mașina este frigorifică, legumele au fost întotdeauna proaspăte și arătoase. Curierul a sosit întotdeauna la ora stabilită și a fost foarte politicos. M-am învățat să nu mai plătesc cu cardul și să fac comenzi de genul 192 lei, ca să-i dau 200 lei curierului.

Din toate cele patru comenzi au greșit o sigură dată (chiar ultima) un produs. Mi-au pus trei croissante și o pâine cu ciocolată în loc de 2+2. Prețul era același pentru ambele. Asta e, mănânc mai puțină ciocolată 🙂

La început ambalau în prea multe pungi. De exemplu la o comandă am primit în 6-7 pungi ceva ce ar fi încăput în maxim 3 pungi. Doar că o rezervă de Bref au pus-o separat, o pungă de legume congelate separat și tot așa. La ultima comandă a venit totul în două pungi și am returnat și pungile folosite curierului, pentru reciclare. Înainte să vină mailul de la ei care spunea că vor primi pungile pentru reciclare, chiar discutam cu Alice că ar trebui să ne oprim din comandat de la Freshful pentru că avem prea multe pungi de la ei prin bucătărie.

Cam asta-i singura mențiune: rezolvă problema, dar nu o rezolvă complet, ci tot mai trebuie să trec pe la supermarket pentru anumite produse. Pe măsură ce vor avea varietate mai mare de produse îmi va fi din ce în ce mai greu să mă încumet să caut un loc de parcare la Mega Image Barbu Văcărescu.

Nu o să uit niciodată o chestie mișto pe care a spus-o un buticar din Militari într-o discuție cu tatăl meu. Genul de om pornit foarte de jos, care s-a ridicat un pic dar care în cele din urmă cred că tot jos a rămas 🙂 Oricum, un lucru era cert. Omul avea sânge de negustor. Discuția era despre pâine. Omul se plângea că pâinea e voluminoasă, greu de transportat, stocat și manipulat și că nu se face profit din ea.
  • Atunci de ce mai vinzi pâine?!
  • Păi știi de ce? Pentru că omul iese din casă pentru pâine. Vine să cumpere pâine și mai cumpără și o sticlă de Cola sau o bere și un pachet de țigări. Din alea faci bani.”
Cam așa și cu Freshful.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Păreri după patru comenzi la Freshful

  1. Giovani

    Eu stiam asta cu tigarile. Lumea venea la chisc pentru tigari si nimeni, absolut nimeni nu pleca doar cu tigari. Am impresia ca le zicea produse “tractor” (ca tot tmpul carau ceva in remorca 🙂 )

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, și cu țigările este valabil. Doar că nu toată lumea fumează 🙂

  2. CatalinR

    cand am vazut WallE acum zece ani, mi-a venit sa rad cum omuletii aia supraponderali nu faceau niciun fel de miscare, totul automatizat si motorizat. asa o sa ajungem.
    serios, ai un lidl si megaimage langa elvila, ai kaufland si carrefour pe barbu vacarescu in floreasca. ai de unde alege.

    Reply
    1. Revo Post author

      Chiar nu duc lipsă de mișcare. Mă chinui de 2 ani să mai pun pe mine și nu reușesc 🙁
      Prefer să petrec mai mult timp cu familia decât să mă stresez la cumpărături. Chiar joi am fost Lidl. Cât timp stăteam parcat și dădeam un mesaj pe WhatsApp mi-a lovit mașina un bou cu un GLC care voia să se strecoare printre mine și altă mașină parcată.

Spune-ți și tu părerea: