Până la urmă am făcut și doza III

By | November 18, 2021

Vă spuneam acum o lună că mi-am măsurat nivelul de anticorpi la 6 luni de la vaccin și că nu știu ce să fac în privința dozei III. Planul de atunci era s-o mai amân.

N-a durat prea mult amânarea până la urmă, iar în week-end am făcut doza III. De ce m-am hotărât s-o fac? În primul rând pentru că încep din nou școlile, iar în stilul imbecilo-distructiv în care este condusă țara, mă aștept s-o mai ducem mult timp cu rată mare de infectare. Ei se fac că impun niște măsuri, alții se fac că le respectă și apoi ne mirăm de ce nu e loc la ATI, de ce iau foc spitalele, de ce e mare rata de infectare și de ce nu mai trece o dată valul IV.

Cred că acesta a fost principalul driver care m-a mânat să fac doza III. Better safe than sorry. Mi-e mult mai frică de un spital românesc decât de orice altceva. Prefer să știu (din nou) că am făcut tot ce a ținut de mine să evit o internare.

Al doilea lucru care a contribuit la vaccinarea a fost … funny as it may seem … peer pressure. Pur și simplu toți prietenii mei și-au făcut și doza III pe principiul de mai sus: “better safe than sorry”.

Și nu în ultimul rând, am calculat eu așa că doza asta își va face efectul numai bine începând cu decembrie, când e posibil să mă întâlnesc cu mai mulți oameni decât de obicei.

Cum a fost?

Am fost tot la Romexpo, fără programare, că am vrut să-mi fac musai vaccinul sâmbătă dimineață. Am ajuns acolo la ora 10, erau vreo 10 oameni la coadă cu totul. Am așteptat 10 minute, am intrat, m-au vaccinat și am mai așteptat 15 minute. Între timp în jurul meu discuția era despre “tichete”. “Sunteți cu doza II? Luați numărul ăsta de telefon și sunați săptămâna viitoare să întrebați de tichete / Ați făcut poză la numărul de telefon pentru tichete? / Sunați pe marți așa să întrebați de ele.”

Sunteți cu doza III? Ce drăguț, să trecem mai departe. Tu nu primești o recompensă pentru faptul că ai fost cetățean model.

Cum a fost după vaccin?

Eu am avut reacții și la doza II și auzisem de la majoritatea persoanelor (chiar și cele care nu au avut reacție la doza II) că la doza III reacțiile au fost mai … vocale. Așa că eram pregătit. Din această cauză mi l-am și făcut dimineața. Știam că durează vreo 12 ore până când corpul ajunge să o dea parte în parte cu proteina Spike. Speram să mă culc și să nu simt efectele în timpul somnului.

Nope. Pe la ora 22 m-au luat niște frisoane de tremuram. M-am băgat în pat cu toate păturile pe mine, am transpirat până pe la 3 noaptea, iar de la 3 și până dimineața nu prea mi-am găsit locul în pat. Ba mi se părea prea cald, ba prea frig. Pe la 11-12 ziua tot nu mă simțeam apt să mă dau jos din pat. Aveam febră 38 și o durere sâcâitoare de cap. Până la urmă pe la ora 13 am luat un Paracetamol și în mod miraculos la ora 13.30 eram up and running. Am mai fost un pic moleșit restul zilei, dar fără dureri de cap sau alte simptome.

Sper că acum să am atâția anticorpi câți dolari are Elon Musk în bancă.

Deci per total #recomand. Pregătiți-vă însă pentru o zi offline înainte să faceți vaccinul.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Până la urmă am făcut și doza III

  1. Adrian Bolocan

    Nasoale reacții. Nu ne-ai spus ce vaccin ai făcut 😀 . Tot plănuiesc să fac și eu doza 3 dar s-au adunat atât de multe treburi încât nu-mi permit, încă, să pierd o zi zăcând. Posibil totuși să mă sacrific duminică.

    Reply
    1. Betze

      Hahaha! Tu si cu Nicusor, bizi little bees! Glumesc! Si eu am facut doza 3 acum o luna, dupa ce ma testasem de anticorpi si aveam titrul 4500 u.i. Cu toate astea n-am mai asteptat si l-am facut. Am avut dureri de cap 3 saptamani, zilnic. Saptamana asta nu am mai avut in nicio zi. La precedentele vaccinari nu am avut absolut niciun simptom. In aceeasi zi cu boosterul am facut si antigripalul. Still alive and kickin’.

    2. Revo Post author

      Păi nu știi că dacă le amesteci te doare capul a doua zi dimineața? 😛

Spune-ți și tu părerea: