Euronews România s-a lansat astăzi. Să vedem cât va rezista

By | May 25, 2022

Astăzi Euronews România și-a început astăzi emisia. Televiziunea este la origine fondată în Franța, în Lyon și dacă nu mă înșel, are posturi locale în 14 țări, cu tot cu România. În total ajung cu emisia la 430 de milioane de gospodării, dintre care doar 170 în Europa. Asta pentru că Euronews este prezentă în 166 de țări.

Eu mă bucur de veste. Euronews este o televiziune care este finanțată de mai multe organizații atât publice cât și de stat. Teoretic ar trebui să fie imparțiali. Au ei mici probleme prin Ungaria, pentru că unul dintre finanțatori este cam apropiat de Viktor Orban. În rest, au o reputație destul de bună. Aproape imaculată aș putea spune.

Mi se pare o gură de aer proaspăt într-o țară care nu se știe exact dacă televiziunile de știri sunt de știri sau de circ. Chiar și Digi24 au derapajele lor, mai multe sau mai puține, în funcție de cât de foame îi este patronului. De fapt, vestea este bună pentru că Euronews este singura televiziune de știri din România care nu este controlată din interiorul țării.

Asta poate fi însă și problema. Nu știu cum vor reuși ei să se susțină având în vedere că nu vor fi în spate persoane cu anumite interese care să pompeze bani sperând că-i vor recupera pe altă parte.

Ca să fiu foarte sincer, eu nu reușesc să justific decizia de a deschide un post local în România. Și mai ales timingul. Oare de ce au ales să facă asta și oare de ce tocmai acum?

Vom vedea dacă Euronews România va rezista sau va avea soarta posturilor locale din Arabia, Turcia, Persia, Polonia sau… Ucraina. Amuzant, nu? Euronews Ucraina s-a închis în 2017 însă Euronews Rusia încă funcționează.

Ah, și apropo, ca noutate, postul Euronews România poate fi urmărit live pe Youtube. Și pe lângă postul TV, e de bun augur și site-ul lor cu știri.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Euronews România s-a lansat astăzi. Să vedem cât va rezista

  1. Alexandru

    Fiind sub licenta Euronews, sper si eu sa fie totul OK, sa fie ceva control din partea lor asupra rezultatului final. Dar nu pare sa fie deschis/finantat de Euronews, daca inteleg bine, cel putin nu 100%. Licenta este detinuta de Politehnica Bucuresti si persoanele implicate par sa aiba ceva legaturi cu PSD.

    G4Media zice asta, asa ca mai vedem cum se prezinta:

    Licența postului Euronews e deținută de Universitatea Politehnică București, condusă de rectorul Mihnea Costoiu, condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare. Directorul Euronews România e Gabriel Petrea, fost șef al Tineretului PSD. Redactor-șef este Andra Miron, ex-Realitatea TV.

    Reply
    1. Revo Post author

      Ah, super! S-a dus și cu imparțialitatea pe apa sâmbetei 🙂

    1. Revo Post author

      Ba da, citisem ceva de parteneriatul cu UPB, dar nu am făcut legătura cu Costoiu-PSD și celălalt de la TSD. Sad news 🙁

  2. Bacneanu

    Costoiu și Gabriel Petrea doilinge blide ai PSD și Andronescu, niște căpușe ale UPB de la locuri cămin, fonduri, chioșcuri pana la blocuri și restaurante ilegale in spațiul UPB care totuși de 2 ani e inchis chipurile pe motive Covid și vandalism sector 6.
    Vorbim de sume de milioane de euro anual.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: