Probabil vom mai avea filme cu Schwarzenegger și Stalone încă 50 de ani de acum încolo

By | May 23, 2022

Iată o idee interesantă. S-ar putea ca pe viitor actorii consacrați să trăiască mai mult. Arnold are 74, Stalone 75. Și cu toate astea e posibil să mai avea parte de filme cu ei încă vreo 50 de ani de acum încolo. Poate chiar și cu staruri mai noi precum The Rock, Robert Downey Jr. sau Jason Statham. Că de Chuck Norris știam deja că-i nemuritor.

Și nu pentru că duc ei un stil de viață sănătos și pentru că se păstrează bine. Ci pentru că a început să fie din ce în ce mai folosită tehnologia AI în filme. S-ar putea, așadar, să-i vedem că joacă în filme inclusiv după ce nu vor mai fi. Iar imaginea lor probabil că va deveni un “asset” pe care îl pot lăsa moștenire familiei, să îl administreze în continuare cum cred de cuviință, după trecerea lor în neființă.

Primii pași au fost deja făcuți.

Val Kilmer, un actor super celebru în anii ’90 (Top Gun, Heat, Batman, vocea lui KITT), și-a pierdut vocea în 2017. Totuși, joacă în Top Gun: Maverick care va fi lansat pe 27 mai. Vocea lui a fost reconstituită cu ajutorul AI-ului, pe baza unor sample-uri mai vechi cu el. Tare, nu?

Și mai impresionant va fi ce se va întâmpla cu Stan Lee, care a fost practic creatorul întregului univers Marvel. El a creat benzile desenate după care se fac acum filme cu bugete de sute de milioane de dolari. Tradiția era ca Stan Lee să aibă câte o apariție de scurtă durată în roluri minore (poștaș, șofer, turist random) în toate filmele Marvel. Deși a decedat în 2018, va apărea în continuare în viitoarele filme Marvel. Pentru încă 20 de ani.

Probabil exemplele de acest gen vor continua să apară, până când va apărea un film în care va juca cap coadă un actor celebru simulat de AI. Sau poate va fi vreun actor care-și va “închiria imaginea” ca să poată trage și un film în AI în același timp în care filmează un film pe bune. The Rock și Ryan Reynolds ar putea fi candidați la asta, la cât de multe filme scot pe bandă rulantă.

Eu nu-s sigur ce să cred despre acest viitor. Pe de-o parte îmi plac actorii ăștia. Pe de altă parte … și așa mi se pare că Hollywood-ul reciclează aceleași fețe și aceleași rețete (Avengers, 7 Batman-uri, Superman, Spiderman, X-Men, Hulk șamd). Sper să nu ajungem într-o situație în care actorii noi să nu mai aibă loc de copiile în AI ale celor vechi.

Oricum, e interesant ce se întâmplă. Iar posibilitățile sunt nelimitate.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Probabil vom mai avea filme cu Schwarzenegger și Stalone încă 50 de ani de acum încolo

  1. gicu

    Soimul maltez cu AI Bogart sau Casablanca! Facute 4k, cu partenere “real life”! Cum suna?

    Reply
    1. Revo Post author

      Spre rușinea mea nu l-am văzut pe niciunul dintre ele 🙂

Spune-ți și tu părerea: