Week-end-ul acesta sunt câteva evenimente faine în București și în jur

By | September 9, 2023

Este septembrie și este posibil ca acesta să fie unul dintre ultimele week-end-uri cu vreme frumoasă. Așa că sfatul meu este să profitați din plin de el și să stați cât mai mult pe afară.

Dacă nu sunteți plecați din București, am găsit cinci evenimente interesante:

  1. Bucharest Street Food Festival pe Kiseleff

Iată line-up-ul care contează:

Aș zice că nu sunt nume noi pe această listă. Le-am cam testat pe toate în timp și cumva asta nu mă motivează foarte mult să îmi fac un program în funcție de acest festival. Este motivul pentru care până acum nu am ajuns la niciun food truck festival care a avut loc pe Kiseleff.

Mi-ar fi plăcut să fie și food truck-uri venite din țară, dar dacă nu, niște frigărui de la Arrosticini sunt oricând binevenite.

Adițional, vor fi și câțiva artiști care vor cânta, însă nu am recunoscut decât Șuie Paparude de pe acea listă.

2. Străzi deschise pe Calea Victoriei

Nu-i ultimul week-end de “Străzi deschise”. Calea Victoriei va mai fi închisă în week-end-uri până pe 8 octombrie. S-ar putea însă ca “Streetfood Festival” să mai preia din aglomerația care este de obicei pe Calea Victoriei. Așa că dacă vreți o înghețată de la Velocita, un espresso de la Sloane sau o pizza de la multiplele pizzerii, Calea Victoriei vă așteaptă.

3. Wishfest, festivalul lampioanelor pe Calea Floreasca

Festivalul Wishfest este la a treia ediție și are loc pe malul lacului Floreasca. Main eventul va fi lansarea lampioanelor pe lacul Floreasca, undeva după ora 20:00. Idee cu care în principiu nu sunt de acord și o să vă spun imediat de ce. Organizatorii festivalului vând pe site-ul lor un “kit lampion”, care-i alcătuit dintr-un lampion din hârtie de orez, un marker și o lumânare cu LED.

Sunt curios ce se va întâmpla cu acele lumânări cu LED după ce se termină festivalul. Oare se vor scufunda cu toate în lacul Floreasca? Ca dacă da, mie asta îmi sună a poluare.

În fine, vor mai fi însă și diverse alte activități pe acolo. Muzică, teatru pentru copii, spectacol de balet, treasure hunt, inclusiv un concert al unei trupe de K-Pop. Chiar dacă nu sunt de acord cu ideea lampioanelor, sunt totuși curios ce se va întâmpla cu acest “festival”. Dacă aveți copii, puteți încerca să vedeți despre ce este vorba.

4. Străzi deschise și pe Strada Ștefan Burileanu

Tot din cadrul evenimentului “Străzi deschise”, se va întâmpla ceva și pe Strada Ștefan Burileanu. Eu stau în zonă și cam știu ce s-a întâmplat dățile trecute. În principiu se închide strada și se aduc diverse joculețe pentru copii: terenuri de mini-golf, coșuri de baschet, puzzle-uri, reprezentații de la teatrul Masca șamd. Nu-i rău, e ceva în plus pentru copii. Dar nu aveți ce face aici dacă nu aveți copii.

De data aceasta însă va fi și un concert al unei trupe funk (Funky Misfits), duminică, pe 10 septembrie, la ora 15:00. Cred că toți locuitorii Aviației așteptau cu nerăbdare un concert de funk. Era și cazul! 🙂

5. Ziua Porților Deschise la Baza 90 Otopeni

Aici vom fi și noi sâmbătă de dimineață. Vor fi avioane militare care vor survola baza, plus expoziție de armament, rachete aeriene, radare, un transportor blindat Piranha, autospeciale, un C27J Spartan, un IAR330 și un F16.

Va fi inclusiv o tombolă, iar câștigătorii vor avea posibilitatea de a se plimba cu un avion militar.

În concluzie, aveți ce face week-end-ul acesta 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Week-end-ul acesta sunt câteva evenimente faine în București și în jur

  1. Andrei I

    Legat de Wishfest, ei zic asa pe pagina evenimentului:
    “???? ♻️ Respectăm natura și te asigurăm de atenția oferită sustenabilității evenimentului. Astfel, lampioanele sunt create din hârtie de orez, iar la finalul fiecărei seri colectăm lampioanele din lac și le trimitem la reciclat, neafectând luciul apei. În aceeași măsură, asigurăm, în spațiul festivalului, infrastructură de colectare separată a deșeurilor menajere și a deșeurilor de ambalaje, atât pentru participanții la festival, cât și pentru toți comercianții. Mai mult decât atât, ajutăm toții partenerii să găsească alternative la deșeurile nereciclabile.”

    Mi se parea mai enervant cand veneau foarte multi oameni cu masinile si se plimbau cu ele pe trotuarul ingust, peste oameni si parcau in parc, pe spatiul verde, iar politia nu vedea nimic in neregula cu asta.
    Le-am dat un mesaj sa puna o nota acolo sa incurajeze lumea sa lase masinile acasa, ignore total.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: