O pagină de Facebook interesantă, cu foto și video “de pe vremuri”

By | September 10, 2023

De mult nu cred că am mai găsit o pagină de Facebook care să îmi trezească interesul. Iar pagina despre care vorbesc acum este pagina Cineclic, care adună tot felul de materiale foto-video din vremurile apuse. Atât din perioada comunismului, cât și din perioada de după ’90. Oamenii postează acolo orice: reclame vechi, fotografii de pe platourile de filmare ale anumitor filme, fotografii personale (cu acordul persoanelor), fotografii cu diverse personalități, diverse materiale despre Ceaușescu, materiale realizate imediat după Revoluție. Fără comentarii, fără glumițe proaste, fără like & share. Doar materialul cu descrierea sa și atât.

Pur și simplu mă trezesc des scrollând la ei pe pagină și uitându-mă la diverse.

Cum ar fi vizita lui Ceaușescu în Coreea de Nord din ’71.

Sau prima reclamă Colgate din România. Vă mai aduceți aminte scenariul cu doamna educatoare? Cu peștera? Demonstrația cu creta?! Ah, ce vremuri…

Această reclamă la Pepsi din 1967. WOW! Avea Pepsi reclamă la noi în ’67…

Sau această penibiluță reclamă din ’96 în care Hagi ne îndeamnă să bem Cola și apoi are un zâmbet absolut natural și ne-forțat.

Sau această superbă reclamă la sucurile Rio. Vi le mai aduceți aminte?! Eu îmi aduc aminte și acum cu radiam de fericire (ca uraniul) de fiecare dată când îl beam pe cel cu kiwi.

Oricum, foarte educativă și interesantă pagina. Am vrut să v-o arăt în caz că nu o știați și să-i felicit pentru efortul depus pe cei din spatele paginii. Simt că pagina aceasta oferă acces la bucățele din istoria noastră, pe care mie îmi place să le retrăiesc. Uneori pentru a-mi demonstra ce departe am ajuns față de acele vremuri, altă dată pentru a mă amărâ că suntem tot pe acolo 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “O pagină de Facebook interesantă, cu foto și video “de pe vremuri”

  1. fotografu

    ”Oamenii postează acolo orice: reclame vechi, fotografii de pe platourile de filmare ale anumitor filme, fotografii personale (cu acordul persoanelor), fotografii cu diverse personalități,”
    oamenii, da?
    Nu v-ați întrebat totuși cine face pagina?
    Cine muncește mult și greu pentru ca această pagină să existe, cine editează și transpune filmele de pe film pe digital – o muncă titanică?
    Deci ”oamenii”?
    Ce trist.

    Reply
    1. Revo Post author

      Înțeleg ce vrei să spui, poate nu strica să le dau și numele oamenilor. Dar nu cred că este trist din două motive:
      1. Te-ai uitat la about? https://m.facebook.com/profile.php/?id=100049211772633&name=xhp_nt__fblite__profile__tab_bar&profile_tab_item_selected=about Cred că dacă voiau să fie cunoscuți prin prisma paginii de Facebook, ar fi putut să-și scrie numele acolo.
      2. Cine este interesat, curios sau în target cred că știe să intre pe site-ul cineclic.ro și să vadă cine sunt cei doi oameni din spatele proiectului.
      Ce zici?

    2. Ciprian

      Sa incerc sa refac mesajul lui @fotografu:

      “Salut Marius, foarte tare pagina. In spatele ei sunt de fapt doar doi oameni pasionati de istorie si cinematografie: M.A. si S.E.C. Bafta si vinizionare placuta!”

      Nu le-am trecut numele intreg ca nu este clar daca vor sau nu sa fie facute publice.

Spune-ți și tu părerea: