Audio: Sonos Move 2 este o boxă portabilă cu Bluetooth, Wifi și multe alte caracteristici interesante

By | September 8, 2023

Știți deja că sunt fan Sonos. Fac niște produse audio foarte bune și cu o experiență foarte plăcută în folosire. De data aceasta Sonos a lansat Move 2, care este o boxă atât pentru interior, cât și pentru exterior, pentru că are o autonomie de 24 de ore și este rezistentă la stropiri și căderi accidentale. Și multe altele.

În primul rând, din punct de vedere audio, față de prima generație, Move 2 are acum două tweetere, deci oferă sunet stereo. În cazul în care nu o veți folosi doar în exterior, cele două tweetere sunt foarte bune pentru a vă oferi sunet stereo în sufragerie.

Are și Trueplay, adică boxa optimizează în continuu sunetul în funcție de mediul înconjurător. Pentru interior nu-i ceva nou, dar este interesant că funcția va putea fi folosită inclusiv la exterior, unde scenariul este mai complex și mai dinamic.

Are Bluetooth pentru a fi folosită în grădină, la un foc de tabără sau în general undeva unde nu există Wifi. Iar dacă Wifi-ul ajunge în grădină, o puteți conecta la rețeaua wireless pentru a funcționa împreună cu celelalte difuzoare Sonos. Se poate conecta și la alte surse audio prin adaptorul Line-In, dacă sunteți mai old school.

Autonomia este acum de 24 de ore, dublă față de generația anterioară pentru că Move 2 reduce cu peste 40% consumul de energie în modul Idle. Există disponibil separat și un suport circular care o poate încărca wireless, ceea ce mi se pare foarte cool, mai ales dacă vreți să o folosiți în casă pe post de satelit de surround sau speaker standalone. Altfel, autonomia de 24 de ore mi se pare mai mult decât suficientă pentru o zi în grădină. Poate fi folosită chiar și pe post de powerbank pentru a încărca prin USB C alte dispozitive.

Încă un lucru interesant la capitolul “baterie”, este faptul că Move 2 are o baterie detașabilă, care poate fi înlocuită. N-am văzut din prezentare cât de ușor este de înlocuit, posibil să nu fie plug & play ca la telefoanele vechi, ci accesibilă prin intermediul unui service. Dar oricum, e un bonus, prelungește viața produsului.

Preț și disponibilitate? Eh, prețul este pe măsură: 2500 de lei. Iar în România va fi disponibilă începând cu 20 septembrie, în exclusivitate în incinta magazinului Sonos din incinta AudioMonkey (cei de pe Caramfil).

Oricum, foarte tare boxa, ca orice produs Sonos. Găsiți pe site-ul lor mai multe specificații.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: