Mark Zuckerberg anunță că Facebook introduce conturile cu plată

By | February 20, 2023

Mai întâi a fost Elon Musk cu Twitter Blue. Acum Mark Zuckerberg a anunțat că introduce conturi plătite de Facebook în anumite țări. Contra unei sume de între 12 și 15$ pe lună, utilizatorii care vor opta pentru “Meta Verified” vor avea “vizibilitate crescută, protecție împotriva furtului de identitate și prioritate la customer support și alte beneficii“. Deocamdată în Australia și Noua Zeelandă, și alte țări “în curând“. Este vorba despre conturi pentru persoane și nu pentru companii sau business-uri, să fie clar.

Bineînțeles, în stilul tembel cu care ne-am obișnuit, celelalte beneficii sunt: “exclusive stickers for Stories and Reels, and (…) 100 free stars per month, or the digital currency you can use to tip creators on Facebook.” [sursă] Observați însă că nu se menționează nimic de reclame? Exact! Pentru că în mintea lor este perfect acceptabil să plătești acei 12$ și tot să fii urmărit de reclame.

Cum spunea cineva, de acum încolo pe social media nu numai că tu ești produsul de vânzare ca până acum, dar vei fi și clientul căruia vor să-l vândă.

Mie mi se pare că această decizie arată că lucrurile nu stau deloc bine la Facebook/Meta. Este o decizie nasoală într-un moment nasol. Poate dacă acest anunț venea înainte de scandalul cu Cambridge Analytica era primit chiar cu entuziasm. Dar vine după ce oamenii s-au prins că Facebook face experimente pe proprii utilizatori, îi ascultă, îi urmărește, manipulează alegeri și în general nu se dă în lături de la orice îi pune banu’ pe masă.

Practic Facebook cere acum bani de la utilizatori pentru ca Mark să îi arunce în delirul lui cu Metaverse-ul. Tare mi-ar plăcea ca Mark să constate că oamenii nu prea se înghesuie să plătească pentru Facebook și să-i explodeze odată jucăria în față.

Vin vremuri interesante, oricum.

P.S: Pregătiți-vă pentru titlurile cu: “SURPRIZĂ! VESTEA Facebook care va AFECTA MILIARDE de utilizatori!”, “DECIZIE IMPORTANTĂ! Ce o să pățească UTILIZATORII FACEBOOK?!”, “SCHIMBARE RADICALĂ: Ce le dă MARK ZUCKEBERG tuturor!”, cum se face.

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: