Instagram (și Facebook) au început deja să îmi ceară bani ca să nu îmi afișeze reclame. Vouă?

By | November 8, 2023

Aseară când am intrat în aplicația de Instagram de pe mobil am primit următoarea notificare:

La scurt timp după mine a primit-o și Alice, deci probabil dacă nu ați primit-o, o s-o primiți și voi în curând.

Pe scurt, Facebook și Instagram vor acum 70 de lei pe lună dacă vrei să le folosești platformele de socializare fără să fiți urmăriți de reclame. Au fost știri în acest sens însă eu credeam că doar testează apele cu știrile, nu că chiar au de gând s-o facă.

Costul abonamentului este enorm. Este mai scump decât servicii vitale cum ar fi Netflix, Disney+, YouTube Premium și altele. De fapt, este mai scump chiar și decât abonamentul la internet de la Digi.

Părerea mea însă este că Facebook nu vrea neapărat ca oamenii să se aboneze, ci urmăresc altceva. Cred că au făcut această mișcare pentru a mai scăpa de presiunile din partea UE pe partea de prelucrare agresivă a datelor utilizatorilor.

Dacă până acum utilizatorul folosea Facebook și Instagram ca o căprioară inocentă iar Facebook îl mulgea de date ca un spion, după acest anunț situația este altfel. Utilizatorul este informat că are de ales: ori plătește și nu va mai fi urmărit de reclame, ori nu plătește și atunci Facebook are “dreptul” să îi culeagă toate datele posibile. De la măsura de la pantofi, până la grupa sanguină. Asta, cel puțin în ochii UE, ar trebui să poziționeze Meta (Facebook) altfel. Sunt convins că milioanele de avocați de la Meta au găsit undeva o portiță legislativă pe care vor să se strecoare.

Altfel, eu chiar dacă aș avea bani nelimitați, tot nu aș plăti dintr-un motiv foarte sigur. Sunt convins că Facebook nu s-ar putea abține să îmi culeagă datele nici măcar dacă aș plăti.

Dar sunt convins că se vor găsi câțiva conspiraționiști care să plătească pentru a nu fi urmăriți de oculta mondială. Deci Facebook nu are nimic de pierdut cu această manevră.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Instagram (și Facebook) au început deja să îmi ceară bani ca să nu îmi afișeze reclame. Vouă?

  1. vlad

    Nu inca, nu am intrat azi pe conturi. De ceva timp mi-am propus sa intru doar o data pe zi, deobicei dupa amiaza dupa programul de munca.

    Reply
    1. vlad

      Din contra, dar ma enervau prea mult reclamele si suggested. De plictiseala intram foarte des si mi-a ajuns.

      Acum sunt in aceleasi trative cu youtube de cand au devenit obraznici.

      Am ramas cu twitch si 9gag.

  2. Radu

    Am primit si eu, dar mie mi-au cerut 9.99 euro.. am vazut pe net ca altora le-a cerut 11.99 euro.. deci cred ca baga asa sume la nimereala 🙂 sau poate ca intru eu o data la 3-4 zile pe Facebook, de aia imi cere mai putin ..

    Reply

Spune-ți și tu părerea: