Părerea mea despre TV-ul Samsung LED 65AU7092 care va fi în oferta eMAG de Black Friday

By | November 8, 2023

TV-ul Samsung LED 65AU7092 este în oferta eMAG de Black Friday și va fi redus vineri de la 2.499 lei la 1.999 lei. Prețul este bun pentru 163 cm și îmi aduc aminte că acum ceva ani buni am dat tot de Black Friday 2.000 lei pe un TV 4K de diagonală 101 cm.

Acest televizor este un model din 2022, deci vine optimizat pentru toate aplicațiile de streaming: YouTube, Netflix, Disney+, HBO Max, Voyo, SkyShowtime, probabil și Amazon Prime.

Tehnologii video

Ca tehnologii pe partea de imagine vine cu HDR 10+ și HLG, însă nu și cu Dolby Vision, care este un standard mai nou. Totuși, toate serviciile de streaming merg pe HDR, iar Dolby Vision e doar un pas în plus, așa că pentru acest preț eu zic că este ok și fără Dolby Vision. Are un panel cu iluminare fixă și nu foarte luminos, deci HDR-ul oricum nu face mare lucru.

Audio

Pe partea audio are două difuzoare care însumează 20W. Sunt convins că cele două difuzoare își fac treaba pentru majoritatea persoanelor, însă eu dacă l-aș cumpăra aș conecta cu siguranță un sistem audio la el.

Ca tehnologii vine cu Dolby Digital Plus, Adaptive Sound și Q-Symphony, care este o tehnologie proprietară Samsung ce ajută la sincronizarea cu un soundbar-urile Samsung compatibile.

Altele

Din punct de vedere ar software-ului, rulează clasicul Tizen și este bine că are suport și pentru SmartThings, ca să fie mai ușor integrat cu alte dispozitive Samsung.

Nu are refresh rate mare + VRR și nici HDMI 2.1, deci dacă îl vreți pentru gaming mai serios, probabil știți că nu-i alegerea optimă. Dacă sunteți însă gamer de week-end, nu veți avea probleme în a conecta un PS5 la el.

Dacă vreți să-l cumpărați, mare atenție la design. Are o diagonală generoasă și nu are stand central, ci două picioare tip picior de pasăre, poziționate spre extremități. Așa că dacă nu vreți să-l montați pe perete ci vreți să-l puneți pe o comodă, asigurați-vă că aveți una destul de lată.

Concluzie?

Aș spune că cel mai spectaculos lucru la acest TV este diagonala. Dacă vreți un TV de diagonală mare, probabil acesta va fi la cel mai bun raport calitate-preț. Plus că este un Samsung, deci aveți garanția calității. Dacă citiți și review-urile, majoritatea clienților sunt mulțumiți de el.

Dacă ar fi strict după mine însă, cred că aș mai scădea diagonala și aș căuta să văd dacă nu cumva găsesc unul cu specificații și mai bune. Poate cu un panel mai luminos pentru a face cu adevărat diferența pe HDR. Dacă sunteți ok și cu o diagonală mai mică și alt brand, dar cu o tehnologie de ultimă generație dpdv al imaginii, am făcut și zilele trecute o recomandare de TV.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: