Am început să fiu mai entuziasmat pentru filme vechi-noi decât pentru filme noi

By | December 16, 2023

Poate sunt doar eu de această părere, însă în ultimul timp mi se pare că Hollywood are o criză de idei. Se merge pe francize stil Marvel, DC și Star Wars la nesfârșit și parcă filmele cu un scenariu original nu mai ajung la noi (sau la mine cel puțin). Parcă am poftă de ceva în stilul Heat, un Donnie Brasco sau Training Day. Sau măcar de un Die Hard cinstit, ceva cu polițiști, good guys vs bad guys fără pretenții de capodoperă neapărat.

E adevărat, au mai fost și câteva excepții decente în ultimii ani stil Jack Reacher sau … nu știu… John Wick?

Așa că în lipsă de scenarii noi, ce să facem? Le reîmpachetăm pe cele vechi. Ceea ce nu este neapărat o idee rea. Am fost încântat de ideea de remake după A-Team, deși filmul din 2010 n-a făcut vreun mare splash. M-am uitat și la Bad Boys 3, chiar dacă s-a dovedit junk food în final. Acum văd că apare și un nou Beverly Hills Cop:

Mi-a plăcut mult umorul lui Eddie Murphy din seria originală, așa că mă bucur că mai bagă o fisă, până nu zice ceva politically incorrect sau până nu pălmuiește pe cineva pe la oscaruri.

Altfel, tot din categoria reîmpachetări (că remake nu pot să le spun), dar nu după filme polițiste, a apărut Indiana Jones pe Disney+ și urmează și un Ghost Busters în 2024.

This is fine, Hollywood. Aștept și remake-ul după Rush Hour 🙂 Și poate și Police Academy 5.

Sau poate sunt eu boomer?!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Am început să fiu mai entuziasmat pentru filme vechi-noi decât pentru filme noi

  1. Dan

    E din ce în ce mai evident – Hollywood a devenit un soi de Disneyland, un parc de distracții cu aceleași chestii mereu și mereu. Dacă schimbi căluții cu OZN-uri nu este nici o diferență de fapt la un carusel. Și acum o glumă în acest stil:
    Mergi pe un drum și ai în stânga o prăpastie. În dreapta un camion merge cu aceeași viteză. În spate ai un elicopter care zboară jos cu aceeași viteză iar în față un dos gigantic de elefant, pe care nu=l poți depăși. Care este soluția la această situație?
    Simplu. Nu mai urca în carusel la bâlci după ce te-ai îmbătat.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: