Am comandat Jack’s Burger al lui Chef Bontea de la Vivo prin Tazz

By | December 17, 2023

Eu sunt fan Vivo. Îi consider restaurantul cu burgerii nr. 1 cel puțin în București, dacă nu în țară. Și cred că cel mai important lucru la acești burgeri este că au gustul mereu la fel de bun. Au mai mult sau mai puțin același meniu de când am scris pentru prima dată despre ei, în 2015. Am dat zeci de comenzi de la ei și de fiecare dată am fost pe deplin mulțumit. Nu s-a întâmplat absolut nicio dată să nimeresc un burger cu o chiflă mai veche, o ceapă mai oxidată, o roșie mai leșinată sau cu o foiță de salată îngălbenită sau ofilită. Este singurul restaurant la care nu am avut nimic de obiectat când au crescut prețurile după ce ne-a lovit pe toți inflația. Pur și simplu sunt la același nivel de fiecare dată și prefer să plătesc un pic mai mult dar să știu că rămâne aceeași calitate și că Vivo va dăinui peste veacuri.

Așa că am fost foarte curios când au anunțat Jack’s Burger împreună cu Chef Bontea exclusiv prin Tazz. Nu neapărat că era un burger făcut de Bontea, că am mâncat și coaste de la el și cred că aș fi avut niște obiecții dacă eram în juriul Masterchef. În fine, l-am comandat pentru că era un burger nou de la Vivo pentru prima dată în mulți ani. Plus că mai dau și -20 lei reducere la întreaga comandă.

Am comandat un Jack’s Burger, un Breaking Gouda (Cheeseburgerul lor) și o porție de cartofi cu parmezan și usturoi. În caz că nu știați, și cartofii cu parmezan de la Vivo sunt demențiali. Printre puținii cartofi cu parmezan care își merită prețul.

Așa arată Jack’s Burger:

Este un burger sănătos, din care te saturi, adică la fel ca toți ceilalți burgeri de la Vivo. În afară de ingredientele clasice dintr-un burger, Jack’s Burger mai are un sos salsa, un strat de American Cheese și sosul Jack Daniel’s care-i dă și numele. La gust este un pic cam dulceag, însă mi-a plăcut stratul cremos de brânză topită.

Să vi-l arăt însă și din secțiune, pentru că acolo se vede perfecțiunea:

Observați că este frumos și rozaliu interior, exact așa cum ar trebui să fie orice burger. Carnea are o culoare care pornește de la gri, la roz pal și până la un roz mai intens. A fost suculentă, dar și cu gust de grătar de la stratul exterior al cărnii. Perfecțiune! Este o poză care ar trebui lipită în bucătăria oricărui restaurant care (crede că) face burgeri. Dacă nu arată așa, nu este ce trebuie.

Și știți care-i culmea? Așa arată fiecare burger de la Vivo. Știu asta pentru că uneori îi mai tăiem pe jumătate pentru că eu și Alice cumpărăm deseori doi burgeri diferiți și îi împărțim.

Ca să revin la burgerul lui Bontea, a fost poate un pic cam dulceag, dar bun. Deși sunt gusturi diferite, eu l-aș pune pe același nivel cu Breaking Gouda, în timp ce Alice spune că ar alege Breaking Gouda în locul lui.

Oricum, well done, Vivo!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Am comandat Jack’s Burger al lui Chef Bontea de la Vivo prin Tazz

  1. Sorin

    Te rog eu, nu mai scrie well done intr-o postare despre burgeri, ca imi dai palpitatii 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Haha! Ai un mare like pentru acest comment 😀 Chiar glumeam cu soția că în lumea burgerilor well done înseamnă de fapt medium sau medium rare 😛

Spune-ți și tu părerea: