Galaxy Buds Pro: zgomot anulat și fit ciudat

By | April 12, 2021

Galaxy Buds Pro sunt vârful de gamă în materie de căști true wireless cu noise canceling de la Samsung. Pe lângă asta, au și marea calitate că nu arată a boabe de fasole glossy. Le-am testat timp de două săptămâni și am strâns câteva impresii.

Design & fit

În primul rând ca design nu mă pot hotărî. Sunt glossy și mie nu îmi place asta din cauză că adună amprente. Totuși trebuie să recunosc că arată mișto în ureche. Din cauză că sunt glossy parcă duc mai degrabă cu gândul de bijuterie decât de căști. Bănuiesc că fetele vor aprecia și mai mult asta decât mine 🙂

galaxy buds pro cutie

Ca fit sunt ciudate. Căștile în sine sunt măricele și se înfig în ureche cu lobul acela mare în sus. Nu mi s-a întâmplat să îmi cadă din urechi, însă am avut probleme la noise canceling.

galaxy buds pro în ureche

Tot la capitolul design, cred că merită menționat că au IPX7.

samsung galaxy buds pro

Despre Active Noise Canceling

Să vă explic. Căștile au trei moduri de funcționare: Active Noise Canceling / Noise Canceling OFF – modul normal / și Ambient Sound. Cu Active Noise Canceling activat mi s-a întâmplat de multe ori ca aplicația/căștile să creadă că nu sunt în ureche și să dezactiveze automat Noise Canceling-ul, spunându-mi ceva de genul “put in both earbuds for active noise canceling”.

noise canceling galaxy buds pro

Am detectat eu că la urechea stângă ar fi problema, așa că am înlocuit cauciucul de mărime M care venise atașat pe căști cu cel de mărime S. Drept urmare casca stângă a intrat mai fest în ureche și problema părea rezolvată. Manevra asta am făcut-o însă în ultima zi înainte să returnez căștile, așa că nu am mai avut timp să testez pe îndelete dacă s-a rezolvat. Totuși, e prima pereche de căști la care mă lovesc de chestia asta. De regulă folosesc cauciucurile de mărime M și sunt ok.

Revenind la Active Noise Canceling, până acum nu am testat decât căști over ear cu ANC, deci aș putea să le compar pe acestea cu altele din categoria lor. Dar pot să vă spun că ANC-ul își face în proporție de 90% treaba. Filtrează bine majoritatea zgomotelor. Dacă le folosești pe stradă și nu activezi Ambient Sound, ai toate șansele să dea mașina peste tine 🙂 Singurul lucru pe care nu îl filtrează 100% este zgomotul de motor diesel, care se aude totuși undeva la sfert față de cum s-ar auzi dacă nu ai avea căștile în ureche. Aș îndrăzni să spun chiar că se aude plăcut, undeva în fundal.

Funcția de ANC face însă toți banii și nu voi mai cumpăra vreodată căști fără ANC. Cât timp am avut aceste căști am constatat că ajunsesem să le pun în urechi când mă plimbam pe stradă fără să ascult muzică. E așa de relaxant să te plimbi pe stradă și să nu auzi nimic, să fii doar tu cu gândurile tale…

Btw, calitatea audio este bună. Cu egalizatorul setat pe default căștile reproduc corect joase/medii/înalte, fără să abuzeze de bass. De când a apărut AKG în peisaj, s-au dus vremurile în care căștile Samsung băgau bass cu nemiluita 🙂

Integrarea cu telefonul

Da, sigur, mai sunt alte earbuds cu ANC, dar nu cred că mai sunt altele care să se integreze atât de bine și frumos cu ecosistemul Samsung. Aici cred că Buds Pro folosite pe un telefon Samsung se distanțează de alte căști folosite pe el.

Pairing-ul a mers din prima. Apoi deschizi capacul cutiuței și telefonul le detectează instant. Aplicația îți arată nivelul bateriei pentru fiecare cască în parte și pentru cutie separat. Poți să blochezi touch-ul, ca să nu dai play/pause din greșeală, poți să setezi ce să se întâmple atunci când ții apăsat lung pe căști, poți să vezi unde sunt pe hartă în caz că le-ai pierdut. Poți să le încarci prin Reverse Power Share de la telefon. Poți să faci și Music Share, dacă ai două perechi. Aplicația este foarte bine construită iar căștile sunt integrate foarte bine în tot ecosistemul Samsung.

Singurul lucru pe care nu l-am putut face: nu am reușit să schimb asistentul vocal din Bixby în Google Assistant.

Voice detect e genial

Dacă activezi voice detect, căștile detectează când vorbești, dezactivează noise canceling-ul, coboară volumul muzicii pe care o asculți și activează Ambient Sound, în ideea că porți o conversație și vrei să te auzi cu interlocutorul. E o funcție utilă atunci când intri într-un magazin și vrei să comanzi ceva. Mie mi se pare genială această șmecherie, pentru că nu mai trebuie să scoți căștile din ureche așa des. Singura mențiune este că funcția nu detectează și ce spune interlocutorul. Adică dacă băiatul de la cafenea îți prezintă toate sortimentele cafenelei și tu nu mai zici nimic timp de 1-2 minute, căștile vor ridica automat volumul muzicii, vor dezactiva Ambient Mode și vor activa ANC.

Concluzie

Aș spune că Galaxy Buds Pro sunt mișto ca design, au sunet ok, integrarea cu telefonul este excelentă, aplicația Galaxy Wearable e ce trebuie, funcția de Voice Detect este foarte tare. Nu mă pot pronunța în privința calității ANC (pentru că nu am cu ce să compar) și a autonomiei. Singurele două lucruri care sunt discutabile sunt potrivirea în ureche și prețul. Galaxy Buds Pro costă acum 834 lei la promoție. Cam mult, având în vedere că Sony, liderii segmentului de true wireless cu ANC au modelul WF1000XM care este consacrat și ajunge pe la 650 lei la promoție.

Așadar dacă vreți doar ANC, probabil că puteți merge pe Sony. Dacă vreți design mai stylish, integrare mișto cu telefonul și voice detect, Galaxy Buds Pro is the way. Dacă aveți însă posibilitatea, testați-le înainte, să nu aveți surprize de la modul în care stau în ureche.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: