După mai bine de doi ani de folosit aspirator robot

By | April 13, 2021

Probabil că v-am mai spus. Deși avem casa plină de gadgeturi, aspiratorul robot este cea mai mare descoperire din ultimii ani. Și per total în funcție de utilitate, clasamentul ar arăta așa:

  1. Mașină de spălat rufe
  2. Mașină de spălat vase
  3. Aspirator robot

Când am făcut acest amplu clasament am luat în calcul timpul pe care mi l-a economisit fiecare aparat electrocasnic și frecvența folosirii lui. De exemplu mașinile de spălat le folosim de 2/3 ori pe săptămână, în timp ce de aspirat aspirăm de… aproape 2 ori pe săptămână. Iată cât timp liber am economisit până prin octombrie anul trecut:

roborock s2 fiabilitate

 

Când ne duceam amândoi la birou, marțea era bătută în cuie drept ziua în care înainte să plecăm, ridicăm toate chestiile pe sus și dăm drumul Roborock-ului. Apoi mai repetam sâmbătă dacă mai era cazul. Acum dăm drumul la aspirator de regulă în week-end, când suntem plecați la cumpărături. Putem să-i dăm drumul și cât timp stăm acasă, dar asta înseamnă că va trebui să stăm în pat timp de 40-45 de minute, până termină de aspirat. Un chin.

Cea mai “grea” parte a aspirării este să ridicăm diverse lucruri de prin casă. În sufragerie trebuie să punem scaunul de birou în mijloc, în bucătărie să întoarcem scaunele și să le punem pe masă, iar în dormitoare să avem grijă să nu lăsăm cabluri de încărcare pe jos și să mutăm trei covoare mici și fluffy. Chestia aste cumva ne obligă să păstrăm și ordine în casă.

Apoi apăsăm pe “clean” înainte să plecăm de acasă și ne bucurăm de fiecare dată când primim pe telefon notificarea cu “finished cleaning, going back to the dock“. E atââât de mișto să lucreze cineva pentru tine cât timp tu te bucuri de viață. De altfel, de când am cumpărat purificatorul aș putea să spun că în casă s-a dezvoltat un sistem de tip machine learning. Adică purificatorul a învățat când pornește aspiratorul, așa că dă alertă că apar particule de praf în aer 🙂 Practic comunică între ele. Oricum sunt așezate unul lângă celălalt și sunt convins că ne și bârfesc când suntem plecați de acasă. Poate chiar complotează să ne dea afară din casă, cine știe?

Anyway, în afară de ridicatul diverselor obiecte, tot ce mai trebuie să facem o dată la o lună sau două este să golim recipientul în care aspiratorul adună praf. La început ne propusesem să mai dăm și cu aspiratorul mare din când în când în colțurile și în zonele în care aspiratorul robot nu ajunge. Nu prea a mai fost cazul (sau poate nu ne-am dorit noi destul de mult asta :P). Acum folosim un aspirator mic de mână pentru asta.

În fine, dacă stați pe gânduri, nu mai stați. Cumpărați un aspirator robot și îmi veți mulțumi ulterior. Dacă mâine s-ar strica Roborock-ul meu, poimâine aș da comandă de altul. Asta-i cea mai bună dovadă de cât de mulțumit sunt de el.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “După mai bine de doi ani de folosit aspirator robot

  1. Giovani

    Si eu am un Roborock, il folosesc tot cam o data pe saptamana, dar inaintea lui dau e un pic vaj-vaj (cum zic eu ) pe la colturi , pe cele cateva covorase si pe sub dulapuri pe unde se ascunde mai multa murdarie. De spalat, spal si cu el si cand e mai murdar (mai ales e urme de pisici – am 3 care cand intra cand ies din casa) folosesc un mop Deerma. Ca si voi , si noi suntem foarte multumiti de achizitie.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: