Galerie care să acopere țevile de căldură?

By | October 25, 2021

Știți pozele alea mișto cu diverse interioare cu galerii la semi înălțime doar pe suprafața geamului? Gen aceasta de la IKEA:

galerieArată foarte bine doar că este o singură problemă. În 90% din cazuri situația din poze nu prea se potrivește cu cea din teren. Cel puțin la bloc, sub geam ar fi un calorifer, iar în colțul din dreapta ar fi două țevi de căldură. Și acum problema simpatică este următoarea. Ce galerie să alegi în așa fel încât să mascheze țevile de căldură?

Eu unul habar n-am. Am căutat la IKEA, Hornbach, Dedeman și efectiv toate galeriile au capete, draperiile nu se duc până în capăt, iar țevile rămân la vedere.

Și ca să fie problema și mai dificilă, peretele pe care ar trebui să le montăm este placat cu polistiren destul de gros, așa că nu prea le putem prinde pe perete, ci ar trebui pe tavan. Știu că există varianta șinei pe tavan, însă e deosebit de neplăcut să pui perdeaua pe una d-aia.

Ați avut această problemă? Cum ați rezolvat-o?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Galerie care să acopere țevile de căldură?

  1. disable

    Înțeleg ca e greu pe tavan și sunt de acord ca e pain in the ass sa pui perdeua/draperia, dar realistic vorbind de cate ori pe ani faci asta? De cateva ori presupun și atunci cred ca e ok.

    Reply
    1. Revo Post author

      I am a simple man. One pain in the ass is one pain in the ass too many 😀

    1. Ariel

      Gardinia – Hornbach. Am 2 tipuri de peste 4 ani:
      – prinse direct de tavan, ca asta am cautat – https://www.gardinia.de/ro/produse/curtain-technology/curtain-rails
      Dar exista si sistem de prindere la o alta inaltime – vezi model de la el pe site. https://www.gardinia.de/fileadmin/gardinia/gardinentechnik/gardinentechnik.jpg
      – sine la comanda, cu snur de comanda tip “cortina”; Snurul e intr-o parte si controleaza deschiderea ambelor draperii, cam ca la spectacole. Super fain dar $$$$.

    2. Revo Post author

      Exact p-astea le urăsc!!! :)) Voi ați pus vreodată draperiile și perdelele pe ele? Că mie mi se pare super incomod.

  2. Ariel

    la mine design-ul (acopera peretele complet fara sa creeze impact vizual) si functionalitatea (obturare 100% lumina) + lipsa zgomot la rulare stanga dreapta – justifica efortul in a le da jos si a le pune la loc 1 data pe an (dupa ce ajung la curatatorie).

    Fiecare e cu stolul lui…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: