Google premiază spam-ul cu “vestea grozavă!” și “decizia care va afecta toți românii!”

By | June 10, 2022

Iată o știre care m-a scârbit și care mi-a tăiat cheful să scriu pe blog. Știrea oficială este așa: “Google anunță lansarea în România a “Google News Showcase”, un produs și un program dedicat redacțiilor de știri”. Pe scurt, Google le va da bani acestor publicații și evident (zic eu) le va plasa mult mai bine în rezultate.

Care sunt aceste 16 publicații partenere care vor primi bani de la Google? În ordine alfabetică: Adevarul.ro, Agerpres.ro, Descopera.ro, Digi24.ro, Edupedu.ro, G4Media.ro, Gandul.ro, HotNews.ro, iDevice.ro, Mobilissimo.ro, News.ro, Newsweek.ro, Profit.ro, StartupCafe.ro, StirileProTV.ro și Wall-Street.ro.

Ca să le vedeți, intrați pe Google News, setați limbă și regiune Română (România), în caz că nu era deja așa și apăsați pe Tab-ul “News Showcase” din dreapta.

Majoritatea de aici sunt site-uri ok și mă bucur că vor primi bani de la Google. Mai ales pentru G4Media, Profit.ro sau HotNews, care sunt printre puținele site-uri care nu sunt cumpărate de moguli și produc știri cât de cât obiective.

Dar fratele meu … iDevice.ro?!

Site-ul ăla este un cancer, vorba unui prieten. E tot ce e mai rău în presa din România. E de un spam și de un analfabetism inimaginabil. Culmea e că pregăteam un articol în care să râd de câteva dintre titlurile lor, culese în timp. Nici prin gând nu mă gândeam că vor primi și un premiu pentru ele.

Iată-le:

“Veste grozavă pentru Oameni”

“Problemele la care nu se Gândeai Clienții!”

Alta din seria “spam despre Dacia Logan”. Schimbarea RADICALĂ așteptată în mașini! (nu în afara lor).

Din seria “spam despre Dacia Duster 3” cu poză de la prototipul de dinainte să se lanseze Dacia Duster 1.

Sunteți pregătiți?

Țineți-vă bine, că urmează o serie de “veste excelentă”, “anunț oficial”, “avertizare”, “decizie importantă”, “surpriză oficială”, care va afecta/uimi/bucura milioane de clienți/toți românii/tot Universul!

Să-i dai bani lu’ iDevice să producă în continuare astfel de “știri” mi se pare un scuipat pe obrazul restul site-urilor din România care se chinuie să creeze conținut decent. Și mi se pare și o insultă pentru celelalte 15 publicații care sunt pe această listă (mai puțin Descopera.ro, care o dau și ei periodic pe pseudo-știință).

Nu știu cine a decis ca iDevice să fie pe lista asta sau cum au ajuns aici, dar pentru mine asta înseamnă că Google premiază spamul și analfabetismul.

Trist.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Google premiază spam-ul cu “vestea grozavă!” și “decizia care va afecta toți românii!”

  1. Sorin

    Mi se suflase in casca de faptul ca e o decizie politica in spate, fara criterii de calitate si trafic. Sunt publicatii ok, care merita scoase in fata. Insa unele din lista nu merita.

    Mna, asta e! “Vestea excelenta” sa castige!

    Reply
    1. Revo Post author

      Să fim serioși, ce decizie politică să fie? Au intervenit serviciile? 🙂 Nu, nu-i pasă nimănui de iDevice atât de mult. Probabil că fac bani mulți din AdSense și d-aia au intrat în News Showcase.
      Sau nu știu. Din moment ce Google nu a zis nimic despre criteriile de selecție, putem presupune orice.

  2. Marius

    Ar trebui sa iasa Dani Oros in fata si sa comenteze decizia. Doar el este omul de contact. L-am taguit si pe Facebook si nimic. Mut!

    Reply
  3. Dan Munteanu

    Obișnuiam să vizitez frecvent mizeria aia de “i device” cu mulți ani înainte. Tipul care lansase blogul, un anume Adrian Gabor, era pasionat de universul Apple și jailbreak și publica informații interesante și chiar folositoare pentru utilizatorii de iPhone & co. Cu timpul, însă, de la știri și articole legate de i-devices, încet-încet, blogul a început să se transforme într-o hazna digitală. De la sutele de pop-up-uri, reclame și bannere, de nici măcar ad-blocker-ele nu mai făceau față, la comentariile unde nelipsitul personaj “SRB SRB” (impersonat de nimeni altul decât de însuși adminul blogului, A.G.) își vărsa veninul troll-istic împreună cu cele mai josnice înjurături de mahala la adresa vizitatorilor care încercau să scrie comentarii pertinente la articolele de pe blog – și alea moderate dictatorial de către A.G. aka SRB SRB. La un moment dat, m-am săturat de toate mizeriile astea și mi-am jurat să nu mai vizitez haznaua aia în veci. Una dintre cele mai bune decizii din viața mea ?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: