GoPro Hero 12 s-a lansat în România. Vine cu patru îmbunătățiri importante și este mai ieftin decât era Hero 11

By | September 7, 2023

Să vă explic titlul. GoPro Hero 12 Black poate fi precomandat de la eMAG și este mai ieftin decât era modelul Hero 11 Black în România la momentul lansării.

Anul trecut când s-a lansat Hero 11, GoPro a făcut o schemă dubioasă. În România Hero 11 Black era listat la 3.000 lei, în timp ce pe site-ul oficial GoPro era listat la 450 € (adică vreo 2.250 lei) redus de la 600 €. Am detaliat aici strategia și am scris la momentul respectiv că n-are rost să-l cumpărați din România, ci direct de pe site-ul oficial.

Acum lucrurile au revenit la normal. GoPro Hero 12 Black a fost listat la 2.300 lei în România, iar la Hero 11 prețul a scăzut la 2.000 lei.

Ce noutăți aduce GoPro Hero 12?

GoPro Hero 12 va fi ușor de recunoscut după carcasa “pătată” cu picățele albastre.

Îmbunătățirea la carcasă este prezența unui filet pentru trepied, pe partea de jos, între aripioarele de fixare integrate în carcasă.

E foarte bine venit acel filet și mă mir că nu l-au pus până acum. Bine, de fapt știu de ce nu l-au pus. Pentru că fără el mai câștigau bani din vânzarea de accesorii specifice GoPro. Acum îl poți pune pe orice trepied.

A doua noutate este filmarea HDR și Log. Este un update binevenit, pentru că acum sunt mult mai multe display-uri compatibile HDR și HDR-ul devine deja o specificație standard pentru display-uri.

A treia îmbunătățire este apariția conectivității Bluetooth. Acum poți conecta la GoPro un microfon wireless și astfel te poți filma de mai departe cu camera, pentru că sunetul se va auzi oricum bine. Nu mai ești legat de cameră printr-un fir.

A patra noutate este legată de autonomia îmbunătățită. La filmare cu rezoluții mici nu sunt considerabile îmbunătățirile, dar la filmarea 4K @ 120 fps autonomia a crescut de la 28 de minute la 58 minute iar la filmare 5.3K @ 60 fps autonomia s-a dublat, crescând de la 35 de minute la 70 de minute. Vorbim totuși despre jumătate de oră de filmare în plus pentru aceste scenarii, ceea ce este minunat.

Sunt și alte îmbunătățiri, însă marginale aș zice eu. Cele de mai sus sunt argumentele care v-ar putea să faceți update de la Hero 11. Iată un video de prezentare direct de la GoPro:

În concluzie

GoPro Hero 12, ca și modelul precedent, se vinde în două variante:

  • GoPro Hero 12 Black – 2.299 lei – include camera și bateria, o montură curbată (pentru montat pe o casă sau ceva de genul) și șurubul pentru a fixa camera pe montură;
  • GoPro Hero 12 Black Creator Edition – 3.399 lei – care include camera + bateria, un trepied Volta, un MediaMod și o lampă cu LED.

Eu v-aș recomanda cea de-a doua variantă, pentru că accesoriile oferite sunt utile și separat ați plăti mult mai mult pe ele. Trepiedul Volta este 130€ euro cumpărat separat, Media Mod-ul 90€ iar lampa 50€. Deci dacă le-ați cumpăra separat ați plăți 2.300 lei pe cameră + 650 lei + 450 lei + 250 lei. Un total de 3.650 lei. La pachet le luați cu 3.400 lei.

Pe site-ul GoPro.com este listat și un GoPro Hero 12 Black + Accessories Bundle, care-i vreo 500 € (~2.750 lei). Acesta oferă încă o baterie de rezervă, o bandană pentru cap și o carcasă de transport pentru cameră. Verificați dacă vi se pare mai avantajos așa, pentru că livrarea este gratuită de pe GoPro.com.

Curios însă că nu este listat și Creator Edition pe site-ul GoPro.com. Planul meu este să aștept Black Friday-ul din SUA, să-l comand de acolo și să rog pe cineva să mi-l aducă, pentru că anul trecut de BF GoPro a avut reduceri bune pentru US. Îmi doresc însă Creators Edition, așa că dacă nu-l voi găsi pe acesta la ofertă bună în SUA, îl voi cumpăra de la eMAG.

P.S: Dacă vreți și mai multe detalii, puteți citi și articolul lui Radu. El a fost la lansarea oficială din România.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “GoPro Hero 12 s-a lansat în România. Vine cu patru îmbunătățiri importante și este mai ieftin decât era Hero 11

  1. ghibu marian

    Comandat la 350e de pe site original camera și 20e baterie suplimentara.In 4 zile este ajuns. Restul de accesorii de pe AliExpress la o treime de preț, huse, charger, sticle protecție

    Reply

Spune-ți și tu părerea: