HBO GO a dispărut de pe televizorul meu Samsung

By | January 31, 2022

S-a întâmplat ca prin magie. Luni ne-am uitat la Westworld pe HBO GO. Marți când am pornit TV-ul, mi-a apărut un mesaj de genul “Updating Smart Hub”. După asta am încercat să găsesc HBO GO dar ia-l de unde nu-i. Am zis că poate a dispărut din scurtături, am intrat și în magazinul de aplicații ca să-l caut. Nimic.

Ce-i drept, TV-ul este un model mai vechi. Printre primele modele 4K apărute la noi. 40JU6000 din 2015. (Wow, cât de repede a trecut timpul!)

Și culmea este că tocmai discutasem cu câteva zile cu niște prieteni despre un afiș de la Digi, care spunea ceva de genul:

hbo go samsung“Aplicația HBO GO nu va mai fi compatibilă cu televizoarele”. Eu credeam că pur și simplu acesta este un mesaj prin care ești anunțat să nu te mai aștepți la actualizări de acum încolo. Nu credeam că “nu va mai fi compatibilă” înseamnă “o să ți-o ștergem de tot de pe TV, fraiere!“. Nu prea înțeleg cum ar trebui să se îmbunătățească experiența de streaming dacă aplicația de streaming nu mai există.

Probabil că are de-a face cu intrarea HBO Max în România. Care se va întâmpla pe 8 martie, conform unei postări pe Reddit. Dacă nu, oricum, cândva în 2022.

În fine, nu-i mare pagubă, că o aveam instalată oricum și pe Google TV.

Dar voi realizați că HBO vrea să concureze cu Netflix, iar strategia lor este “Hey! hai să ștergem aplicațiile HBO GO de pe televizoarele oamenilor!“. Netflix ar fi în stare să facă aplicația să meargă și pe frigidere Fram și aragazuri Metalica, iar HBO Max strâmbă din nas și nu vrea televizoare mai vechi de 5 ani.

Apoi se vor mira de ce Netflix are 222 milioane de subscriberi și HBO GO 20 de milioane.

WTF HBO?!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

18 comentarii la “HBO GO a dispărut de pe televizorul meu Samsung

    1. Revo Post author

      Da, păi scrie în anunțul de la DIGI pe ce televizoare este problema. Samsung mai vechi de 2015 inclusiv, LG WebOS mai vechi de versiunea 3.5 și PlayStation 3.

  1. Dan Pavelescu

    “Netflix ar fi în stare să facă aplicația să meargă și pe frigidere Fram și aragazuri Metalica, iar HBO Max strâmbă din nas și nu vrea televizoare mai vechi de 5 ani.” :))))))

    Eu nu am smart teveu, pentru că #sarakie, dar am cumpărat 3 bucați Xiaomi MI TV Box S, să fie belșug.
    Exceptând faptul că am o telecomandă în plus, jucăriile astea fac toți banii. Pe Chromecast Google TV poți instala Disney+? Sau pur și simplu nu există în magazin pentru că nu e lansat înca la noi?

    Reply
    1. Silviu

      Si eu am 2 mi box s. Merg toate blana ? hbo go, netflix, amazom prime, popcorn…etc

  2. Alex A.

    La fel și mie – e complet inutila acum pe 3 tv: unul Samsung și un LG 4Kcdin 2017.
    Urmarea: rezilierea abonament

    Reply
  3. Mihai

    Bine că mi-ai zis, să opresc actualizările pe LG. Am unul din 2018 cu webos 3.5. Oricum aplicația HBO este cu 10 ani in urma Netflix.

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună ideea asta cu opritul actualizărilor. Dar va mai funcționa probabil încă o lună, până apare HBO Max. Iar HBO Max nu va mai putea fi instalat pe TV-uri mai vechi.

  4. Cristian

    “Nu prea înțeleg cum ar trebui să se îmbunătățească experiența de streaming dacă aplicația de streaming nu mai există.”
    Nu este aplicație de streaming este un dispozitiv cu care “transformi” un tv non-smart in unul smart! Mi-am achiziționat eu unul de la Xiaomi de 220 lei dar din păcate nu funcționează nici pe el. Din descriere cică ar funcționa doar pe cele de la Google și Amazon

    Reply
    1. Revo Post author

      Dap, am scris asta și în articol. Când am scris eu era la nivel de zvon, acum am primit comunicat oficial cu confirmarea.

  5. Maria F.

    Da. Asta am patit si eu, dar am inteles exact ce spunea mesajul. Si pentru ca aveam prea multi bani (evident, e o gluma) am luat un tv Sony de ultima generatie. Si am intrat in meniu… si ghici ce… dupa ce in descrierea vanzatorului scria ca are HBO Go… Sony-ul nu avea.
    Ei, nu e paguba, zic eu, lasa ca sun la Sony si aflu exact cum sa procedez. Dar aici a intervenit haosul… Sony ma pune sa sun la Hbo Go pt ca ei sunt dezvoltatorii aplicatiei. Fair! zic eu. Si sun. Si ghici (inca o data) ce? Sony cu Android 10 nu e compatibil cu aplicatia. Say whaaaat?
    Dar am rezolvat repede problema… cu un filmulet de pe un blog misto care te pune sa instalezi aplicatia de pe stick. Si atat!
    Asa ca am ramas la HBO Go-ul de 15 lei in defavoarea unui (probabil) viitor HBO Max care am inteles ca va costa vreo 15 euro (da, mai mult decat cei 12 euro ai Netflix-ului).

    Reply
    1. Silviu

      Gresit. Va avea acelasi pret. Undeva la 3 euro. Pe acolo

  6. Adrian Bolocan

    Eu sunt curios dacă nici aplicația HBO Max nu va fi disponibilă pe televizoarele vechi.. că dacă ar fi așa, ar porni cu stângul.

    Știu că Netflix avea o problemă cu subtitrările pe televizoarele mai vechi, deci nu sunt nici ei perfecți.

    Reply
  7. Gica Gicuta

    Sa vezi cum scoți tu minim 160 dr lei pe un Chromecast sau te gândești sa schimbi televizorul 3000-4000 lei… Sa vezi atunci wtf!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: