Chromecast cu Google TV vs Smart TV

By | August 23, 2021

Avem deja un Smart TV. Aveam deja și un Chromecast 3. Dar mai voiam încă un Chromecast 3 și dacă tot am luat, am zis să iau un Chromecast cu Google TV, că am avut ocazia să-l iau la același preț cu un Chromecast 3.

Care-i diferența dintre Chromecast 3 și Chromecast cu Google TV?

Cel din urmă poate stream-ui până la 4K la 60 fps, știe de Dolby Digital, Dolby Atmos și de HDR10, HDR10+ și Dolby Vision. Pe lângă asta, poți instala o mulțime de aplicații disponibile pe Android TV, are un meniu propriu și o telecomandă cu microfon, pentru a face căutări prin Google Assistant. Practic dacă iei un astfel de Chromecast e ca și cum ai transforma orice TV în Google TV.

chromecast google tv romania

Ce-i mișto la Google TV?

Că are propria interfață și că agregă conținut din toate sursele și serviciile la care ai tu cont. Adică îți afișează frumos ce a mai apărut nou pe canalele de YouTube la care te-ai abonat, ce mai este nou pe Netflix, HBO Go sau Amazon.

Ce am constatat după ce am băgat Chromecast cu Google TV în spatele Smart TV-ului? Am constatat că nu prea mai folosesc TV-ul în modul în care a fost el gândit inițial. Nici măcar telecomanda lui nu am mai folosit-o, pentru că telecomanda de la Chromecast o poate înlocui pe ce a TV-ului.

La capitolul “noi obiceiuri”, am ajuns să mă uit mai mult la clipuri pe YouTube și să-mi fac abonament la Amazon Prime, ca să-i văd pe cei trei nebuni.

Pe lângă asta, îmi place maxim Ambient Mode de la Chromecast, pe care l-am setat să ne arate niște albume cu noi din vacanță.

Ce-i nasol la Chromecast cu Google TV?

E un produs de la Google, so don’t get your hopes high 🙂 De exemplu teoretic telecomanda are un microfon și un buton pe care poți apăsa pentru a-i spune “show me cooking shows on Netflix” sau “search for XYZ on YouTube”. Bineînțeles că funcția asta merge când vrea ea. Adică au fost multe momente în care apăsam pe buton și nu se întâmpla nimic.

Alte ori se întâmpla să apăs pe butonul de volum și să nu se întâmple nimic. Volumul e pe lateral, ca la smartphone.

La un moment dat chiar s-a deconectat telecomanda de la Chromecast și nu mai accepta nicio comandă. S-a rezolvat repede, dar nu e genul de device cu care se poate descurca oricine. Adică nu l-aș face cadou părinților.

În rest… mi se pare că am schimbat suspect de repede bateriile de la telecomandă. La telecomanda de la TV le schimb la 2-3 ani. La Chromecast i-am pus baterii în decembrie, când l-am primit, le-am schimbat după 2-3 luni (prin februarie-martie). Să vedem, poate doar am nimerit un batch prost de baterii.

Overall e mișto jucăria. Și Chromecast cu Google TV 1 – 0 Smart TV.

P.S: Mi se pare un nume foarte prost ales. Nu îi pot zice doar “Chromecast”, că nu e doar atât, iar de zis “Chromecast with Google TV” de fiecare dată e greu 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: