Hyundai Bayon va fi un crossover de clasă B…

By | January 22, 2021

Hyundai Bayon va fi un crossover din segmentul B. Așa a anunțat Hyundai oficial. Auzind “clasa B”, eu inițial m-am gândit că va fi un SUV (sau mă rog, CUV – compact SUV) care se va poziționa între Kona și Tucson.

Dar aparent nu. Presa străină spune că va fi un SUVuleț mai mic decât Kona, care probabil că va lua locul Hyundai i20 Active. Și în același timp spun că Hyundai Bayon va concura cu Ford Puma și cu Toyota Yaris Cross. Cu Yaris Cross înțeleg comparația, dar cu Puma nu înțeleg ce legătură are. Puma este aproape 1:1 ca dimensiuni cu Kona. Pe cuvânt, le-am măsurat. Ba chiar Puma este mai mare.

Design-ul, cel puțin din față, este la fel de “Sensuous Sportiness” ca la Kona.

hyundai bayon

Spatele în schimb n-are legătură cu Kona, ci mai degrabă cu un Prius. Nu pot să spun că-s mare fan al acelui “unibrow“.

hyundai bayon spate

Dacă se bazează pe platforma lui i20, probabil că va veni cu motoarele de 1.2 litri aspirat și cu cele de 1.0 turbo. Probabil că va avea și cutie automată, dar nu cred însă că va avea și versiune hybrid.

Eu sunt un pic dezamăgit, pentru că mi-aș fi dorit o mașină poziționată ca dimensiuni între Kona și Tucson. Dar se pare că oamenii vor SUVulețe și mai mici decât Kona. Probabil ca să se poată cățăra pe borduri în orașe 🙂

În fine, în următoarele săptămâni vor fi prezentate mai multe detalii. Iar modelul va ajunge pe piață undeva la mijlocul anului 2021, inclusiv în România.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: