Am băut mai multe beri craft de la Stone USA

By | January 20, 2021

Berea americană are un renume destul de prost printre europeni. Asta din cauză că majoritatea reclamelor care ajung la noi sunt cele la Bud Light, care e un fel de apă. Totuși, acesta-i un stereotip. Cât timp am vizitat USA am băut numai beri craft care s-au dovedit excelente.

Cei de la Alt_Markt (nu Artmark!) au avut o promoție la American craft beer tasting kit, de care am profitat și eu la sugestia unui prieten. Așa că am plătit doar livrarea și m-am trezit acasă cu șase beri de la Stone Brewing, o berărie din San Diego, fondată în 1996.

stone bere alt markt

Și le-am băut, ce era să fac? Câteva dintre ele mi-au plăcut foarte mult, așa că am zis să le prezint aici, dacă tot am făcut o degustare așa de amplă. O s-o iau în ordinea în care le-am băut.

Stone Go To IPA – Aceasta era prima care expira, așa că am băut-o pe aceasta prima. Teoretic e un Session IPA, adică un IPA un pic mai light, cu gust mai puțin amar și cu mai puțin alcool. În practică n-a fost deloc așa. A fost foarte amară, mult mai amară decât m-aș fi așteptat sau mi-ar fi plăcut și a avut 4.7% alcool. Știu că berea se amărește pe măsură trece timpul, așa că poate acesta este motivul pentru care a fost așa amară. Aș mai încerca-o și cu altă ocazie.

stone go to ipa

Stone Neverending Haze IPA – Este Hazy IPA, așa că în mod tradițional aceste beri au gust mai citric, mai fructat. Și așa a fost, a fost o bere excelentă, cu tonuri de citrice, ananas, poate și o idee de lămâie sau căpșuni. Dar nu atât cât să deturneze gustul și s-o facă să aibe gust de Fanta. Au fost cantitățile ideal de hamei și citrice. Iar la vreo 4% acolo, e destul de ok de consumat și de către fete sau în cantități și mai mari.

stone neverending hazeStone IPA – Pe cutie scria “Our Iconic Flagship IPA”. A fost și aceasta destul de amară, nu la fel de amară ca Go To IPA, dar tot un pic mai amară față de cum îmi plac mie IPA-urile. Iar la 6.9% alcool, m-a încălzit un pic. Nu am simțit alte note în afară de gustul de hamei.

stone ipa Stone Tropic Of The ThunderTropical Lager scria pe cutie. Nu aș fi crezut că o să-mi placă vreodată un Lager atât de mult, dar această bere a fost spectaculoasă. Cu note de citrice, ananas și cocos. Din nou, fără să exagereze cu aceste arome. Exact cât trebuie din fiecare. Și la 5.8% alcool, parcă am simțit-o și mai bine decât Neverending Haze IPA.

stone tropic of the thunder lagerStone Arrogant Bastard Ale – Cu 7.2% alcool, a fost cea mai tare bere dintre cele din six pack. Pe cutie scrie “Hated By Many, Loved By Few”, iar descrierea de pe cutie este savuroasă. Câțiva prieteni care au comandat six pack-ul m-au avertizat că este cea mai amară, așa că mă așteptam să nu-mi placă. Cu toate astea mi-a plăcut destul de mult și mi s-a părut mai puțin amară decât Go To IPA și Flagship IPA.

Stone Buenaveza Salt & Lime Lager – 4.7% alcool. Așa cum e trecut în descriere, este cu lămâie. La gust aduce a Salitos, dar nu pot să spun că m-a dat pe spate.

stone salt & lime

În concluzie, rămân un fan al Neverending Haze IPA și Tropic Of The Thunder Lager. Acum chiar vreau să comand mai multe, ca să le beau pe acestea două una după cealaltă. Poate voi mai comanda și niște IPA-uri.

Dacă vă place berea artizanală, le puteți încerca și pe cele de la Stone. Alt Market este unic importator pentru cele de la Stone, dar la un moment dat le-am văzut și prin Mega Image. Pe site-ul Alt Market au însă mai multe sortimente de la Stone pe care aș vrea să le testez. Cred că o să mai dau o comandă de la ei și o să le încerc și pe celelalte și o să comand și niște bere suedeză.

P.S: După ce am băut aceste beri mi s-a făcut poftă de un Burger Fest sau de un Street Food Carnival. Mi-e dor să stau pe iarbă alături de o bere și un burger 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: