Top 10 idei de cadouri educative de Moș Nicolae pentru copii mici

By | December 4, 2023

Noi încercăm să-l educăm pe cel mic în stilul Montessori, așa că suntem foarte atenți la ce jucării și cadouri îi introducem în rutina sa zilnică. Are doi ani și jumătate, așa că pe cât posibil, încercăm să îi limităm accesul la jucării cu multe lumini și sunete puternice care să îl suprastimuleze și să îl agite. Încercăm în schimb să îi introducem jucării educative, care îi crească puterea de concentrare și să îi stimuleze imaginația și creativitatea. Și pentru că acum există o multitudine de jucării pe piață, o să încerc să selectez câteva care au fost foarte îndrăgite de copilul nostru, pe care le-am cumpărat și urmează să le introducem sau care ni se par interesante.

Dacă sunteți părinți, este posibil să le știți, însă acest articol ar putea fi utile pentru bunici sau prieteni care vor să aleagă un cadou de Moș Nicolae sau de Crăciun care să fie potrivit pentru ce mici (de vârstă 1-3 ani).

Iată așadar care ar fi un top 10 idei de cadouri educative pentru copii mici:

1) Ceas cu forme geometrice – Dacă este la vârsta la care poate potrivi formele în diverse locașe, acest ceas s-ar putea să-l ajute să învețe cifrele de la 1 la 12 și să îl ajute și să înțeleagă mai bine noțiunea de “timp” și “oră”. I-am cumpărat și noi un astfel de ceas și d-abia așteptăm să-l introducem de Crăciun. Sper să nu citească blogul și să stric surpriza 😛

2) Cutie cu scule cu 34 de piese – Are șurubelnițe, patent, ciocan, șuruburi și piulițe. Mi se pare simpatic pentru că le va putea folosi și atunci când vede adulții că repară ceva prin casă.

3) Calendar magnetic – Aceasta este o versiune un pic mai avansată a ceasului, care îl va ajuta să vizualizeze mai bine zilele săptămânii, anotimpurile și poate și lunile din an.

4) Set Montessori Learning Resources – Acest set cu patru piese al trebui să îi dezvolte un pic îndemânarea și abilitățile motorii fine. Un instrument în ajută să înțeleagă ce înseamnă să strângă în mână, altul să facă mișcarea inversă, ca și cum ar deschide foarfeca, pipeta este pentru picurat și un clește pentru … “clămpănit”.

5) Joc sortare forme și culori – Dacă-i la vârsta la care îi place să sorteze, acest joc îl va ține ocupat și va învăța atât culorile, cât și formele geometrice.

6) Cărți cu sunete de la Usborne – Noi o avem pe aceasta, aceasta, aceasta de Crăciun și din aceasta a învățat să recunoască pianul și vioara într-o melodie.

7) Joc sortare forme geometrice – Tot pentru sortare, dar acesta-i în alt stil, cu forme geometrice care trebuie potrivite pe băț.

8) Placă senzorială busy board – Se montează pe perete undeva la nivelul lui și cu siguranță îl va ține ocupat. Sunt multe variante, și cu zăvoare, arici, curele șamd. Dacă este însă unul cu elemente metalice (cum ar fi un zăvor), alegeți cu grijă, pentru că unele nu sunt tocmai bine finisate și copiii se pot tăia în marginile metalice.

9) Xilofon – Trebuie să vă asumați faptul că va scoate un pic de zgomot, însă cel mic s-ar putea să fie super încântat să dea cu bățul în fiecare element de lemn și să observe sunetele diferite.

10) Trenuleț cu domino – Sunt mai multe astfel de trenulețe. Este o jucărie foarte interesantă însă din păcate nu am găsit niciunul la care să se poată opri sunetele pe care le scoate și cred că poate deveni un pic obositor pentru cei din jur. Deci și acesta este cu zgomot. Noi nu l-am cumpărat din această cauză.

În final, dacă vreți să faceți un cadou unui copil, eu v-aș îndemna să vă sfătuiți cu părinții acestuia, să vedeți cu ce se joacă de obicei, ce îi place să facă și de ce activități este interesat la vârsta respectivă. Uneori jucăriile care nu sunt potrivite vârstei lor pot fi ignorate (dacă au depășit deja vârsta la care se jucau cu o jucărie similară) sau pot deveni frustrante pentru cei mici dacă nu sunt introduse la momentul oportun.

De asemenea, dacă aveți nevoie de inspirație pentru cărticele, iată o listă cu zece cărticele de care copilul nostru a fost încântat.

Poate această listă vine cam pe ultima sută de metri înainte de Moș Nicolae. Este însă un punct bun de pornire și pentru o listă cu cadouri de Crăciun. Și dacă vă place o idee de jucărie din cele de mai sus, vedeți dacă nu cumva există ceva similar livrat de eMAG sau prin Genius, că sunt șanse să ajungă până pe 6 decembrie. Promit că lista cu idei de Crăciun o s-o public mai din timp 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Top 10 idei de cadouri educative de Moș Nicolae pentru copii mici

Spune-ți și tu părerea: