Cum poți seta un wallpaper la Android Auto (plus alte îmbunătățiri după un update)

By | December 3, 2023

Mi se părea mie diferit la Android Auto, așa că am intrat rapid prin setări să văd dacă s-a schimbat ceva. Și se pare că la un moment dat, după ce și-a făcut update la CoolWalk, și-a mai făcut un update care a introdus câteva funcționalități noi.

Cel mai vizibilă dintre ele este posibilitatea de a adăuga un wallpaper pentru ecranul cu aplicații:

Eu am ales unul cu albastru, pentru a se potrivi cu aspectul exterior al mașinii, însă mai sunt și alte variante.

Zona din care puteți schimba fundalul o găsiți în setări, la categoria Wallpaper:

Sunt doar câteva wallpaper-uri. Nu poți selecta chiar orice imagine dorești tu.

Ca până acum, poți alege dacă Android Auto să pornească automat când conectezi telefonul, dacă muzica să pornească automat odată cu Android Auto și cum să fie afișate notificările din WhatsApp sau alte programe de mesaje.

De asemenea, vă recomand să activați “Show quick control for apps”, am explicat aici de ce.

Cred însă că înainte aceste setări nu erau disponibile decât pe telefon, nu și în interfața mașinii, iar din această cauză poate mute persoane nu știau de ele.

Funcții noi pentru mașinile electrice

Noutatea de acum este prezența anumitor funcții pentru mașinile electrice. De exemplu dacă folosiți Google Maps și nu Waze pentru navigare, setarea “Get EV features for maps” îți arată pe display care este autonomia estimată a mașinii atunci când vei ajunge la destinație, îți trimite alerte legate de baterie și îți recomandă stații de încărcare pe itinerariu în cazul în care nu stai bine cu autonomia.

De asemenea, mai jos puteți seta ce tip de încărcare acceptă mașina voastră, astfel încât pe hartă să nu fie afișate decât stațiile compatibile.

În concluzie, pare că acum Android Auto se integrează un pic mai bine cu mașinile electrice, lucru care nu poate decât să mă bucure.

Ce mă enervează în schimb este că periodic (intuiesc că ori își face Android Auto update, ori Waze), nu mai pot folosi comenzile vocale precum “Drive Home” sau “Drive to Work”. Adică eu am aceste două adrese setate în Waze și atunci când vreau să ajung în unul dintre locuri, fie zic “Hey Google” și zic (sau ziceam): “Drive to Work/Home”, fie apăs pe butonul de asistent vocal de pe volan și zic același lucru.

Până să primesc update-ul la CoolWalk mergea negreșit. Apoi o perioadă bună de timp n-a mai mers. Pur și simplu îmi lua comanda vocală, mi-o afișa pe ecran, apoi îmi arăta un cerculeț de loading și nu se încărca nimic. Eram la un pas de a deschide tichet la Waze, fiind sigur că-i de la ei, dar apoi s-a rezolvat de la sine. A mers câteva luni, acum iar nu mai merge.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: