Îmi pare rău pentru Vlad Voiculescu, dar…

By | April 14, 2021

Vlad Voiculescu mi se pare un om bun în adevăratul sens al cuvântului. Sunt convins de asta și de faptul că are numai intenții bune. Îl apreciez ca om, dar ca ministru, cu părere de rău, nu mi se pare că se potrivea.

A venit într-un moment de criză, în care trebuie luate multe decizii rapide, unele poate mai puțin plăcute. Părerea mea este că Vlad Voiculescu era prea moale și avea prea mult bun simț. Nu l-am văzut niciodată tranșând o problemă și poziționându-se autoritar pe un subiect. Ca ministru trebuie să dai impresia oamenilor că ești ultra-competent, că știi ce faci, că știi problemele, că ești călare pe ele. Tătaru așa făcea. Nu contează că se prăbușesc spitalele pe noi. Tătaru era acolo să îți spună că a discutat, a rezolvat, și totul este bine.

În schimb Vlad Voiculescu era fix invers. În fiecare apariție pe el părea nesigur, deprimant, îți transmitea și ție o oarecare angoasă. Părea că nici el nu știe ce caută în postura de ministru al sănătății. Fiecare ieșire publică a lui era un eșec.

În încercarea lui de a schimba lucruri (că sunt convins că a încercat și asta), a supărat mulți oameni, culmea, inclusiv pe medici. Majoritatea medicilor din sistem strâmbau din nas când auzeau de el. Cumva a ajuns să fie antipatic pentru toți. Pentru pacienți, pentru medici, pentru colegii de guvernare.

Nu s-a pus la adăpost și asta l-a făcut vulnerabil atât pe el cât și pe cei de la USR/PLUS. Drept urmare, a fost mâncat cu fulgi cu tot de Cîțu, care acum dansează pe urma acestei victorii.

Îmi pare rău că Florin Cîțu și PNL capătă mai multă autoritate de pe urma acestui scandal și îmi pare rău și pentru omul Vlad Voiculescu. Nu a fost să fie.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Îmi pare rău pentru Vlad Voiculescu, dar…

  1. Maiu

    Marius, eu nu vad niciun motiv real de a fi demis, absolut niciunul si mi se pare o greseala atat demiterea lui cat si a doamnei Andreea Moldovan. Da, a avut multe balbe, da au fost cazuri in care nu a stiut sau s-a inselat in legatura cu anumite aspecte, de fiecare recunoscandu-si greselile cand a fost cazul. Dar nu a fost nicio greseala critica. Poti numi vreuna? Poti numi vreo pozitionare publica pe problemele principale in care nu a avut dreptate? Restul sunt zgomote de fundal si pretexte, lucruri care daca sunt repetate de suficient de multe ori si de suficient de multa lume (ceea ce se si intampla) nici macar nu mai sunt analizate si sunt luate ca atare.

    Citu ii cere public demisia pentru ceva de care nu era raspunzator (ce ticalosie si asta), vine a doua zi, il demite fara sa ofere vreun motiv, cei implicati sunt bine mersi, apoi astazi spune ca era dreptul lui sa o faca. De parca asta ar fi contestat lumea.

    Eu nu stiu vreun politician supus unui asemenea asalt mediatic. Sau mai bine zis linsaj mediatic. E amuzant cum RomaniaTv, Antena3, Digi24,B1,Realitatea ,Neewseek au intrat pe aceeasi lungime de unda si se intreceau in aruncatul pietrelor.

    Nu ma incalzeste cu nimic a da impresia ca e calare pe situatie. Si Banicioiu era calare pe situatie, nu avea nevoie de nimic si lumea murea pe banda rulanta. Si hai sa ne uitam la ultimii ministri de la sanatate: banicioiu, tataru, bodog, pintea, costache… Ti se pare ca a fost vreunul mai bun ? Au fost pline toate ministerele de oameni siguri pe ei, care nu greseau, care promiteau frumos, se plimbau pe la televiziunile prietene si am vazut cum a mers treaba.

    As alege cu ochii inchisi un sistem medical ale carui baze/reforme sunt puse de Vlad Voiculescu in detrimentul oricaruia dintre predecesori.

    Si mai e amuzant ca daca am extinde situatia asta pe alte domenii probabil ca majoritatea ar prefera un zidar, dulgher, mecanic, faiantar, electrician, bucatar, zugrav care sa fie echivalentul lui Vlad decat echivalentul celorlalti.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, știu câteva cazuri în care a greșit. Era antipatic pentru majoritatea medicilor cu care am vorbit. Și pentru cei din centrele de vaccinare și pentru alții. Prin martie a dat un decret prin care le era interzis explicit anumitor medici specialiști din spitalele COVID să opereze pe specializarea lor și le era în același timp interzis și să ajute ca suport COVID.

      Dar realist vorbind, ar fi fost demis chiar și dacă nu făcea dude, pentru că indiferent de competențele lui, era săpat din toate părțile. Și și-a făcut și el rău, cu mâna lui (de exemplu cu tăierea finanțării către presă). Și eu mi-aș fi dorit să rămână la MS, dar cred că pe lângă decizia lui Cîțu, e în egală măsură și vina lui că nu a știut cum să își apere funcția. Pe asta sunt cel mai supărat. Că știa deja din primul mandat că are probleme de comunicare și nu a făcut nimic în acest sens. Când s-au adunat cât mai multe vulnerabilități, PNL l-a atacat. Asta cu comunicarea a fost o greșeală care l-a costat atât pe el, cât și alianță USR-PLUS. Cumva acum a înclinat mult balanța în favoarea PNL-ului.

      Tot răul spre bine. Măcar acum ne-am convins de cine este Cîțu cu adevărat și ce intenții are, în caz că aveam speranțe de la el.

Spune-ți și tu părerea: