Niște concluzii după clipul Neuralink cu maimuța care joacă pong

By | April 14, 2021

Dacă nu ați văzut chestia asta în week-end, ar trebui. Pe scurt, compania lui Elon Musk, Neuralink, a implantat două chip-uri în creierul unei maimuțe. În urma implantului, maimuța poate controla un element de pe computer cu ajutorul minții.

Bănuiesc că deja vă gândiți la câte aplicații revoluționare pot rezulta de aici. Cea mai importantă dintre ele fiind cea prin care oamenii ar putea să controleze o proteză doar cu ajutorul minții.

Eu mă gândesc la altceva. Această realizare pune lucrurile într-o cu totul altă perspectivă 🙂

În primul rând, acest clip este dovada clară că și maimuțele pot folosi un computer sau o tabletă. Drept urmare, eu nu cred că ar mai trebui să avem mari pretenții de la semenii noștri doar pentru simplu fapt că folosesc un smartphone. Știți voi, pe principiul “Ah, îl credeam băiat deștept. Se îmbracă bine, are iPhone 12 și ia uite … tot aruncă chiștocul de țigară pe jos.“. Faptul că are un smartphone nu spune nimic. Iată! Și maimuțele știu să folosească un smartphone.

Alt lucru care nu ar trebui să ne mai mire sunt comentariile idioate de pe Facebook. Din nou, dacă până și o maimuță știe cu tableta … vă dați seama câte maimuțe sunt deja pe Facebook? Probabil că rușii aveau deja tehnologia de dinainte! Acum cred că sunt milioane de maimuțe rusești online, comentând la postările lui Șoșoacă și ale Adinei Alberts.

Și nu în ultimul rând, mi s-a mai părut ceva interesant. Voi ați văzut că primul lucru pe care l-au făcut un video a fost să pair-uiască maimuța cu iPhone-ul? Vă imaginați ce probleme vom avea peste ani? “Ah, la naiba, am încercat să pair-uiesc mâța cu telefonul și mi-a dat eroare, acum miaună în continuu de două ore…“, “S-a desincronizat pug-ul de la iPhone și mi-a ros toată încălțămintea…“. Să vedeți nebunie când o să pice serverul Neuralink.

În fine, se anunță vremuri interesante 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: