iPhone 14 – Apple renunță la Mini, adaugă Plus

By | September 8, 2022

Iată că eu unul m-am înșelat cu privire la variantele Mini. Eu mă așteptam să fie cele mai vândute variante de iPhone, dar după doi ani de încercări (cu seria 12 și 13), Apple renunță la varianta Mini și reintroduce varianta Plus. Probabil că declarativ toată lumea își dorește display-uri mici, dar în realitate nu le cumpără, pentru că le este greu să mai revină la o dimensiune mică/normală după ce au folosit un display de 6″.

Anul acesta avem 4 iPhone-uri. Iată pe scurt asemănările și deosebirile dintre ele, în caz că vreți neapărat să le auziți de la mine 🙂

iPhone 14 / iPhone 14 Plus

De 6.1″ și 6.7″, cu notch-ul clasic. Folosesc chipsetul A15 Bionic de anul trecut, camera foto tot de 12 Mp ca modelele de anul trecut, dar cu caracteristici îmbunătățite. Au senzor mai mare (1.9 um în loc de 1.7 um) și sunt un pic mai luminoase (f/1.5 în loc de f/1.6). Probabil vor fi și mai luminoase noile camere. Și camera de selfie a devenit un pic mai luminoasă și a primit autofocus, ceea ce ar trebui să îmbunătățească selfie-urile.

Apple a introdus și o stabilizare mai bună pe video, lucru care pe flagship-urile Samsung exista deja. Apare acum și Cinematics Mode pentru filmarea 4K pentru iPhone 14.

Aș spune că-s niște îmbunătățiri demne de luat în calcul. Poate nu se justifică un update de la iPhone 13 sau 12, dar de la iPhone 11 sigur s-ar simți o îmbunătățire. Probabil că modelul Plus va fi cel mai popular aici, pentru că nu-i decât o diferență de 150 euro între iPhone 14 Plus (1150 euro) și iPhone 14 (1000 euro). Eu unul aș da 150 euro pentru a avea autonomie mai bună.

iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max

Aici îmbunătățirile sunt ceva mai sensibile. Vin în aceleași variante de 6.1″ și 6.7″ dar display-urile lor sunt îmbunătățite față de cele de la iPhone 14 simplu, și vor avea luminozitate mai bună. Probabil cea mai vizibilă diferență este însă notch-ul, care se transformă dintr-un breton oribil într-un decupaj în display ceva mai puțin oribil.

Tot este o gaură urâtă și ovală acolo, dar Apple a găsit o modalitate inteligentă de a o integra în interfața telefonului. Vor fi afișate tot felul de notificări în jurul ei, și astfel îți va da impresia că gaura face parte din notificare.

Tot la capitolul display și interfață, 14 Pro și 14 Pro Max vor avea și … drum rolls … Always On Display! Anyway, îmi place foarte mult noul font ales pentru ceas și widgeturi precum și modul de afișare pe Always On Display. Nu știu ce, dar e ceva acolo care-mi place.

Chipset-ul cu care vor veni aceste modele este A16 Bionic, pe 4 nm.

Camera în schimb e marele game-changer pentru aceste două modele. Apple a trecut în sfârșit la un sistem de camere cu camera principală de 48 Mp. Și camera de zoom a fost îmbunătățită, iar acum va avea autofocus și OIS. Din moment ce Apple scotea poze foarte bune din acel modul de 12MP, sunt super curios de cum vor arăta pozele din noul modul.

Prețurile vor fi cel mai probabil 1.300 euro pentru iPhone 14 Pro și 1.450 euro pentru iPhone 14 Pro Max.

Teoretic, iPhone 14, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max se lansează pe 16 septembrie în state iar iPhone 14 Plus va veni mai târziu, pe 7 octombrie.

Bazându-mă pe experiența din ultimii doi ani, aș zice că dacă vreți oricare dintre modelele noi, să le luați din primul val în care ajung la noi. În anii trecuți au fost probleme destul de mari cu stocurile și încă nu venise războiul din Ucraina. Acum pare că e shortage și mai mare de chip-uri, plus probleme cu diverse rute de aprovizionare și cred că asta a fost încă unul dintre motivele pentru care Apple a renunțat la Mini. Însemna o dimensine de display în plus, complicații în plus șamd.

Așadar, dacă vă plac, luați-le din prima. Altfel așteptați S23 și S23 Ultra 😛

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “iPhone 14 – Apple renunță la Mini, adaugă Plus

  1. Dragos

    Ca fost posesor de iPhone8 , SE2 si acum mini13 chiar regret ca nu se va mai face un mini. Sau poate iese cu iPhone15 ? Oricum nu as schimba mini 13 pe care il am din februarie 2022. Si este suficient pentru mine

    Daca tot sunt utilizator apple am si castile lor si sunt incantat de Aipods3 (au inlocuit un Airpods1 acum un an)
    Ceas primul achizitionat a fost AW 6. 7 nu a meritat pentru mine ca upgrade si vazand ce au adus cu AW8 chiar sunt sanse sa mai stau inca o tura pana apare AW9 cu autonomie reala de macar 6-7zile. AW6 tine 2zile. Atat si in functie de activitati poate sa tina si maxim o zi pentru ca nu daca pleci neincarcat sa nu poti termina ziua cu el.

    14pro si 14pro-max sunt uimitoare in performantele prezentate pentru cei care filmeaza mult, fac fotografii etc. Mie-mi ajunge un telefon pentru apeluri, mesagerie, calendar util, notes, aplicatiile bancare, navigatie cu masina via google-maps sau waze. Atat (au fost multe totusi daca ma uit acum)

    Reply

Spune-ți și tu părerea: