Am văzut iPhone 15 și iPhone 15 Pro la iStyle, iar acum am 15 Pro în teste. Primele păreri înainte de review

By | September 23, 2023

iPhone 15 și iPhone 15 Pro și-au făcut debutul la iStyle, alături de Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2. Le-am ținut și eu un pic în mână, le-am pus unul lângă celălalt, am comparat modelul simplu cu Pro, Pro cu Pro Max șamd. Noutățile le puteți citi aici. Să vă spun însă cu ce păreri am rămas eu după ce le-am ținut în mână, înainte să ajung să fac review-ul complet.

iPhone 15

Îmi plac noile finisaje. Culorile de pe spate sunt mult mai “șterse”, dar mie îmi plac mult mai mult așa. Cum am mai spus, nuanțele culorilor îmi aduc aminte de iMac G3. Marginile nu mai sunt așa lucioase ca la iPhone 14, ca să-ți rămână amprentele cu tot arborele genealogic pe ele. Sunt mai satinate și amprentele se văd mult mai puțin.

Mai jos sunt cele normale lângă 15 Plus:

Îl puteți vedea pe video de mai jos din mai multe unghiuri:

iPhone 15 Pro

Între iPhone 15 Pro și 14 Pro este o diferență ca de la cer la pământ în privința feeling-ului pe care îl ai când îl ții în mână. Sunt doar 20 de grame în minus, dar îndeajuns încât 15 Pro să se simtă mult mai ușor.

Este foarte tare carcasa de titan ca finisaje. La fel și aici, nu mai sunt suprafețele glossy de pe margine. Însă e destul de greu de văzut diferența între White Titanium și Natural Titanium sau Blue și Black Titanium. Așa că dacă aș vrea să-l cumpăr, probabil că nu m-aș bloca pe culoare. Cred însă că l-aș alege pe cel cu finisaj Natural Titanium. Titanul este un material moale, care se zgârie ușor, iar la Black și la Blue, fiind vopsite, se vor vedea probabil mai pronunțat urmele de utilizare. Mă aștept să se vadă uzura și de la husă.

Se vede și că bezelul este mai subțire, deși poza de mai jos pare să mă contrazică:

În final m-am jucat puțin și cu Action Button-ul. Are feedback bun, se simte vibrația, însă nu-i vreo funcție wow. Pur și simplu e un buton schimbat, iar partea bună este că funcționează fără să fie frustrant.

Acum urmează să încerc să fac review pentru iPhone 15 Pro (îl am în varianta White Titanium). Spun că “încerc” să-i fac review, pentru că fiind utilizator de Android, de fiecare dată mi-e greu să scriu un review pentru iPhone. Va fi aproximativ un review. Le testez însă de câteva generații, așa că am început să am experiență și cu iOS-ul. Să-mi spuneți însă dacă vă interesează ceva în mod anume la telefon, ca să mă concentrez pe asta.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Am văzut iPhone 15 și iPhone 15 Pro la iStyle, iar acum am 15 Pro în teste. Primele păreri înainte de review

  1. dumy

    15 Pro aici, upgrade de la 12 Pro. Ca și o primă concluzie după aproape 2 zile de folosință: se încinge în draci. E prima dată când simt un iPhone fierbinte și sunt utilizator vechi… Sper să poată fi rezolvată problema printr-un update de software.

    Reply
  2. Dragos

    Poate face el ceva in background. I-ai dat sa-ti creeze personal voice?
    Poate de la 12 la 15 face ceva indexare extra pe galeria foto
    Esti si pe iOS17 acum ce aduce ceva functii peste iOS16.
    Eu am trecut de la 12mini la 14 Pro si in afara de greutatea mai mare cu care nu m-am invatat in rest imi place maxim ce pot sa fac cu Pro-ul si evident pe la 17Pro voi fi clientul lor din nou.
    Ce multi nu inteleg in afara de o experienta care ne multumeste aparatele astea dupa 3-4 ani de folosire ne aduc in buzunar niste bani la vanzare intre 900 si 1900lei in functie de ce aparat avem

    Reply
    1. dumy

      Nu folosesc așa ceva. Se încinge la o folosire obișnuită: browsing web, citire mailuri, upload poze…

    2. Revo Post author

      E în husă 15 Pro? 12 Pro era în husă? Poate 15 Pro se încinge excesiv de la husă. Sau poate din cauză că 12 Pro era în husă nu l-ai simțit că se încingea așa rău și acum se 15 Pro se simte mai fierbinte fie pentru că îl ții într-o husă care nu oferă aerisire îndeajuns sau poate îl ții fără husă și atunci se simte mai tare.
      Și mie mi se pare că este un telefon “cald”, însă nu ieșit din comun față de ce am mai testat până acum: 14 Pro, S23 Ultra șamd. Așa sunt telefoanele în ultimul timp, mai fierbinți.

Spune-ți și tu părerea: