iPhone X s-a lansat la Vodafone România

By | November 3, 2017

Îmi aduc aminte cât de distant de mine părea primul iPhone în anul 2007. Nici nu credeam că o să ajungem și noi prin România să atingem așa ceva. Iar acum, zece ani mai târziu, sunt în magazinul Vodafone de la Unirii pentru lansarea iPhone X în România. Știți voi, acel telefon pentru care s-a epuizat stocul la mai puțin de 20 de minute de la startul precomenzilor.

Și cât de mult au avansat lucrurile în 10 ani. Primul iPhone avea un display de 3.5″ și un procesor de 412 Mhz. iPhone X are display Super Retina de 5.8″ și chipul hexa-core Apple A11 Bionic, cu motor neural pentru AI. Este atât de bine optimizat încât Apple își permite să se joace cu camera frontală, și să o facă să recunoască peste 50 de mișcări ale mușchilor feței pentru a genera acele emoji personalizabile.

Vodafone oferă iPhone X utilizatorilor săi, începând de astăzi, 3 noiembrie. Anul acesta, Apple a schimbat ora de lansare la nivel mondial, astfel încât primii clienți clienți s-au putut bucura de el începând cu ora 08:00. Costă 649 de euro, cu abonamentul Super RED 45 iPhone. Și 5329 lei fără contract.

Abonamentul oferă acces la recent lansatul Supernet 4.5G. Teoretic, conform Ookla, cea mai rapidă rețea din România.

Și dacă tot vorbim despre progrese tehnologice, mi-am adus aminte cum arătau rețelele de telecomunicații acum zece ani. Cu toții aveam telefoane, însă vitezele de transfer de acum erau o utopie. HSDPA-ul de atunci atingea fabuloasa viteză de 2,8 Mbps. Erau începuturile fotografiilor pe care le puteai descărca, însă nu se punea problema vizualizării conținutului video de pe telefon. Oamenii nu erau obișnuiți cu asta. De fapt, nici nu prea știu pentru ce se foloseau datele mobile pe atunci.

Așa că da, lucrurile au avansat puțin. Să mai facem un selfie și să ne bucurăm de vremurile în care trăim 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “iPhone X s-a lansat la Vodafone România

Spune-ți și tu părerea: